TIL skal samarbeide med Flovik: – Viktig å bevare en god relasjon til Bård

I sommer sparket TIL Bård Flovik som hovedtrener. Nå forteller klubben at de skal ha et godt samarbeid med ham.

TIL-SAMARBEID: Alta-trener Bård Flovik skal samarbeide med TIL de neste årene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Flovik ble nylig klar som hovedtrener i Alta IF.

– Vi synes det er viktig å bevare en god relasjon til Bård, selv om han sluttet som trener i TIL og nå er hovedtrener for Alta. TIL ser også stor verdi av at Bård nå er trener for den fremste klubben i Finnmark, noe som er viktig både når det gjelder rekruttering av fremtidige nordnorske spillere, samt det faktum at mange av våre mest trofaste supportere kommer fra Finnmark, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til TILs hjemmeside.

Etter en rekke med dårlige resultater i vårsesongen fikk Flovik sparken som hovedtrener i TIL 26. juni.

– Jeg er glad i nordnorsk fotball, både i toppen og nivået bak toppen, og ønsker å bidra til og utvikle den videre. Det er naturlig å knytte et slikt samarbeid opp mot sluttavtalen jeg hadde med TIL i fjor hvor det lå en intensjon om å benytte mitt nettverk og min kompetanse både nasjonalt og internasjonalt, sier påtroppende Alta IF trener Bård Flovik.

Blant annet kommer TIL og Alta til å utveksle informasjon. Det er også aktuelt at Flovik kartlegger spillere i Finnmark og ellers i landet. TIL vurderer også å låne unge spillere til Alta IF.

– Jeg tror det er bra for både Alta IF og Tromsø IL som er et av flaggskipene i Nord-Norge å samarbeide tettere og utveksle kompetanse seg i mellom, som igjen kan bidra til å heve den nordnorske fotballen, sier Flovik.