TIL låner russisk forsvarsspiller

TIL har kommet til enighet med russisk toppserieklubb.

PÅ TRENING: Her er Artem Sokol på trening med «Gutan» i Tyrkia.  Foto: Kristoffer Dahl Konradsen

fotball

TIL låner stopperen Artem Sokol (21) frem til 10. juli. Det bekrefter TIL i en pressemelding i dag.

Sokol kommer fra den russiske toppserieklubben Arsenal Tula og var på prøvespill med TIL i Tyrkia nylig.

– Vi får en spiller som er veldig anvendelig, for han har spilt venstreback, høyreback, stopper og kan fungere godt i en trebackslinje. Vi trenger en slik spiller og han vil gi konkurranse til forsvarsspillerne som vi allerede har, sier trener Simo Valakari til TILs hjemmeside.

Sokol-lånet skal være en særdeles billig løsning. TIL har ikke sikret seg opsjon på kjøp.

– Veldig høyt potensial

21-åringen kommer til Tromsø torsdag.

– Det er utrolig godt å få muligheten til å se en spiller på den måten og da får man god kontroll på hvordan han passer inn hos oss.

– I Tyrkia kom han seg lett i inn gruppen vår fra første dag. Han har spilt kamper på toppnivå allerede, har et veldig høyt potensial og er en veldig solid spiller. Vi er sikre på at kommer til å bli en god tilvekst til oss, legger Valakari til.

Samarbeid?

Lånet av Sokol gir TIL sårt tiltrengt dekning i forsvaret, mens Jostein Gundersen er ute med en langtidsskade.

Det var TILs tidligere keepertrener, Sergei Krashchenko, som hjalp TIL med Sokols prøvespill i Tyrkia. Krashchenko jobber nå i Arsenal Tula og han har tett kontakt med Otto Fredrikson i TIL. Fredrikson jobber nå i TILs markedsavdeling og var tidligere keeper og keepertrener på Alfheim.

Sokol er 180 centimer høy og har tidligere vært akademispiller i Spartak Moskva.

I TIL øyner man nå et samarbeid med Arsenal Tula.

– Vi har hatt godt hjelp av Otto som kjenner folkene og klubben godt. Vi har også fått en veldig gunstig avtale i en periode der Jostein Gundersen er ute med skade. Vi hadde ikke klart dette om ikke Arsenal Tula ser på dette som en fin mulighet for at Artem får spilletid hos oss, sier Johansen.

– Både vi og Arsenal Tula ser på om dette kan være starten på et samarbeid hvor vi kan ha en langsiktig relasjon. Det er spennende, for det er mange gode og unge spillere i Russland. De har en god og sterk mentalitet, er ikke bortskjemt og de tar ting fort, så det er interessant for oss ha en relasjon til det russiske markedet, legger han til.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball