Straus får ny landslagsjobb

Nils Lexerød er ferdig som hovedtrener for Norges J19-landslag i fotball. Bergenser Alexander Straus tar over jobben.

Alexander Straus har tidligere trent Sandviken.   Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

– Jeg bestemte meg tidligere i år for at det riktige tidspunktet for å overlate ansvaret for J19-landslaget til andre er nå, sier Lexerød til fotball.no.

Mandag ble hans J19-landslag slått ut av EM etter 3-3 mot Frankrike. Det ble fire poeng på tre kamper og dermed røyk semifinaleplassen.

– Jeg har hatt fem gode år med som landslagstrener for J19, der de sportslige høydepunktene har vært fire EM-sluttspill, sier han videre.

Alexander Straus tar over jobben til Lexerød. Han leder fra før U23-landslaget og skal fortsatt gjøre det.

– Jeg er ydmyk, stolt og tar det som en meget stor tillitserklæring å bli forespurt om å ha hovedtreneransvaret for både J19- og U23-laget. Det er spennende og talentfulle spillere i denne aldersgruppen i Norge, sier Straus til fotball.no.

Straus har tidligere vært hovedtrener for Sandvikens Toppserie-lag, samt assistenttrener i Nest-Sotra og Strømsgodset på herresiden.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball