Stjernen før spesielt Champions League-møte: – Han er som en far for meg

Marco Verratti sier han aldri vil glemme hva Carlo Ancelotti gjorde for ham.

Marco Verratti skal møte sin gamle mentor Carlo Ancelotti.  Foto: NTB scanpix

fotball

Stjerneduellen i mesterligaen mellom Bayern München og Paris Saint-Germain blir et møte med fortiden for flere sentrale aktører.

Bayern-spiller Kingsley Coman startet fotballkarrieren i nettopp Paris Saint-Germain, men fikk aldri muligheten til å spille en hjemmekamp for den franske storklubben. Onsdagens oppgjør blir dermed den fotrappe midtbanespillerens debut på sin gamle hjemmebane Parc des Princes.

Paris-fødte Coman kom til PSGs ungdomsakademi allerede som niåring. Sju år senere, nærmere bestemt i februar 2013, debuterte han i en offisiell kamp for storklubbens seniorlag.

Fire kamper ble fasiten i hovedstadsklubben – ingen av dem på hjemmebane. I 2014 fikk han ikke fornyet sin kontrakt, og dermed gikk ferden videre til Juventus og senere Bayern München.

– Som barn pleide jeg å drømme om det, sier Coman til Bayerns nettsider om det å spille kamp på Parc des Princes.

– Jeg er enda gladere for å komme hit igjen med Bayern, tilføyer unggutten og omtaler PSG som «klubben som ligger nærmest mitt hjerte».

Onsdag har han foreldrene sine på tribunen, og faren er en svoren PSG-tilhenger.

Før Champions League-starten rangerte vi alle de 32 lagene - fra best til dårligst. Er du enig med oss? Sjekk her:

Bayerns Kingsley Coman møter gamle kjente onsdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix 

Som en far

For PSG-stjernen Marco Verratti blir onsdagens møte med Bayern et gjensyn med gamlesjefen Carlo Ancelotti. Bayern-trener Ancelotti ledet PSG i halvannet år fram til 2013. Italieneren førte klubben til det første ligagullet på nesten 20 år.

I tiden i Paris hentet han blant annet da 19 år gamle Verratti til klubben fra italienske Pescara.

– Han er som en far for meg. Jeg vil være takknemlig resten livet mitt for sjansen han ga meg, sier Verratti.

Han gir Ancelotti mye av æren for at han så raskt håndterte overgangen til fransk fotball i en alder av 19 år. Forholdet var samtidig ikke bare enkelt. Verrattis disiplinære problemer skal periodevis ha vært krevende å håndtere for Ancelotti.

Åpnet med seier

Onsdag møtes de to igjen i en av mesterliga-gruppespillets mest imøtesette kamper.

Både Bayern og PSG innledet mesterligaen med hver sin overbevisende seier. PSG slo Celtic 5-0, mens Bayern sendte belgiske Anderlecht hjem med 0–3 i bagasjen.

Paris Saint-Germain har samtidig imponert voldsomt i den franske ligaen i sesonginnledningen. Like problemfri har ikke høsten vært for Bayern München. Varierende resultater, samt kritikk fra både medier og egne spillere, har gjort jobben til trener Ancelotti krevende den siste tiden.

Med tap onsdag må den rutinerte italieneren forberede seg på at blåseværet ikke tar slutt med det aller første.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå: