Sørlending klar for ny klubb – fikk hilsen fra Ødegaard

Sondre Tronstad signerer med Vitesse Arnhem.

Sondre Tronstad blir Vitesse-spiller, og fikk hilsen fra Martin Ødegaard.  Foto: NTB scanpix

fotball

Det bekrefter sørlendingens tidligere arbeidsgiver, Haugesund, på sitt nettsted.

Tronstads nye kontrakt i Nederland varer til 2023.

– Jeg kan ikke vente med å slutte meg til laget og komme i gang. Førsteinntrykket er veldig positivt. Spillestilen i Eredivisie passer meg godt, og jeg vil fortsette å utvikle meg og gjøre alt jeg kan for de gule og svarte fargene, sier Tronstad til sin nye klubbs nettsted.

Fikk hilsen fra Ødegaard

Sammen med presentasjonen av Tronstad kom tidligere Vitesse-spiller Martin Ødegaard med en personlig hilsen.

– Jeg ville bare ønske deg velkommen og ønske deg lykke til. Det blir et fint steg for deg i karrieren din. De vil ta godt vare på deg, og det er en flott klubb. Også lykke til med å lære deg nederlandsk, det er en fin utfordringer, sier Ødegaard i en video.

Tronstad har selv ønsket en overgang fra Haugesund til Vitesse.

– Vi har vært opptatt av å ivareta både våre egne interesser og imøtekomme Sondres ønske om en overgang. Han har hatt en veldig fin utvikling som spiller her hos oss, men nå er det naturlig at han tar neste steg. Vi fått på plass en avtale med Vitesse som vi er fornøyde med og ønsker Sondre lykke til i Nederland, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Stått på ønskelisten lenge

VG skrev tidligere fredag at Tronstad var til stede i Nederland sammen med sin agent. Midtbanespilleren har stått på ønskelisten til Vitesse lenge.

Tronstad har spilt for Haugesund i Eliteserien og spilte i cupfinalen mot Viking. Han har tidligere spilt i Start og Huddersfield.

Både Marcus Pedersen og Martin Ødegaard har spilt i den nederlandske klubben.