Snart kontraktsløse Hangeland: - Jeg vil fortsette i Crystal Palace

Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland håper å fortsette karrieren på Selhurst Park også neste sesong

KRIGEREN BREDE: Brede Hangeland ofrer alt i duell med Chelseas Gary Cahill (delvis skjult) og keeper Thibaut Courtois. Nå kan det bli en ny sesong i London for nordmannen.  Foto: NTB Scanpix

fotball

Tidligere landslagskaptein Brede Hangelands kontrakt med Crystal Palace går ut 30. juni. Men 33-åringen håper han får fortsette i London-klubben.

Brede Hangeland har vært en viktig bidragsyter i Crystal Palace selv om han ikke har spilt så mye. Her i duell med Manchester Citys James Milner. Til høyre lagkompis Mile Jedinak.  Foto: NTB Scanpix

— Vi skal sitte ned og se om vi kan finne ut av det. Jeg har virkelig trivdes i Palace. Så hvis de vil ha meg med videre kan vi forhåpentligvis bli enige om noe, sier Hangeland til supporter-nettsiden holmesdale.net.

Signerte for ett år

Hangeland, som fyller 34 år senere i sommer, ble hentet til Crystal Palace på såkalt fri transfer 1. august i fjor, etter at han ble frigitt av Fulham da klubben rykket ned fra Premier League for et år siden. Han signerte på en ettårskontrakt.

Rogalendingen fikk med seg 17 kamper for Alan Pardews Palace denne sesongen, og sier det har vært kontakt mellom klubben og hans agent.

Kortfattet rådgiver

Rådgiver Jon Mørland sier dette til Aftenposten om midtstopperens situasjon i Palace:

- Jeg kan ikke si noe om det akkurat nå, men jeg kan sikkert si noe om det snart.

Det er vanskelig å tolke for mye ut av Mørlands kommentar, men det kan vel tyde på at det ikke er helt usannsynlig at den høyreiste stopperen blir værende i klubben også neste sesong.

Ikke snakket med Pardew

— Jeg har holdt meg utenfor dialogen som har vært mellom agenten min og klubben. Og det har ikke vært diskutert noe med manageren ennå, alle har hatt fokus på de siste kampene av sesongen, sier Hangeland til nettsiden.

Men Crystal Palace-manager Alan Pardew har åpnet for å ta med Brede Hangeland videre. Det samme gjelder en annen veteran, Shola Ameobi.

— Jeg skal snakke med begge to så får vi se, blant annet når det gjelder økonomi. Brede og Shola har bidratt mye denne sesongen selv om de ikke har spilt så mye. Begge er fine personligheter. Jeg kunne ikke be om to bedre gentlemen å ha rundt en gruppe med unge spillere, sa Pardew til avisen Croydon Advertiser tidligere i vår.

Ti år i utlandet

Hvis Hangeland fortsetter i Premier League også neste sesong, blir det hans tiende sesong som utenlandsproff etter at han signerte for FC København i januar 2006. Crystal Palace endte til slutt på en solid 10. plass på tabellen denne sesongen.