Slo serielederen – sparket treneren

Dagen etter at Alkmaar hadde slått serieleder PSV fikk trener Gertjan Verbeek overraskende beskjed om å gå.

FERDIG: Gertjan Verbeek har drukket sin siste vannflaske som AZ-sjef.  Foto: Digitalsport

fotball

Avgjørelsen om å kvitte seg med treneren etter lørdagens flotte 2-1 seier, som førte Markus Henriksens Alkmaar mot toppen av tabellen, kom overraskende. Det skiller ikke mer enn to poeng mellom Eindhoven på toppen av æresdivisjonen og Alkmaar.

— Det er ingen god kjemi mellom treneren og spillerne. Troverdigheten til treneren er heller ikke som den bør være. Derfor har klubbledelsen ikke funnet andre løsninger enn å si opp samarbeidsavtalen. Det er ikke grunnlag for videre engasjement for denne treneren, heter det i en uttalelse fra klubben.

51 år gamle Verbeek har vært i Alkmaar siden 2010, og han hadde i utgangspunktet en kontrakt som løp i ytterligere drøye to år. Ved siden av at han har ført klubben til en flott topplass i serien etter en god start, er Alkmaar også med i europaligaen.

Det er foreløpig ikke sagt noe om hvem som kommer til å erstatte Verbeek i Alkmaar. Laget spiller sin neste kamp i europaligaen allerede torsdag til uken, og da bør en erstatter være på plass.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball