Ødegaard var omringet. Løsningen har spredt seg som ild i tørt gress: – Det var eneste mulighet

Slik forklarer 18-åringen den mye omtalte finten.
fotball

SKOPJE/OSLO: Denne sesongen har Martin Ødegaard (18) fått en mer sentral rolle i Heerenveen. Og i små glimt har han virkelig markert seg.

I fredagens 0–0-kamp mot Sparta Rotterdam gjorde Ødegaard noe som har fått stor oppmerksomhet i Nederland. Nordmannen hadde to Sparta Rotterdam-spillere etter seg, og var på vei mot hjørneflagget. Så, med én hælberøring, lurte han begge to, og satte fart mot mål.

– Noen ganger ser du glimt av storheten hans, sier journalisten Sander de Vries.

Han følger Heerenveen tett for avisen Leeuwarder Courant.

– Den finten ble vist i reprise igjen og igjen på TV i Nederland gjennom helgen, legger han til.

Fikk du med deg denne saken?

Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli sammen på landslagssamlingen i Skopje.  Foto: VEGARD WIVESTAD GR¯TT / BILDBYR N NORWAY

– Instinktivt

I disse dager er Ødegaard på sin første landslagssamling siden 2015. 18-åringen har fått med seg at involveringen mot Sparta Rotterdam har spredt seg som ild i tørt gress de siste dagene. Slik forklarer Ødegaard situasjonen:

– Jeg fikk ballen og gikk ned mot siden. Så ble jeg litt skviset, det kom én motspiller fra hver side. Da var eneste mulighet å prøve å få den mellom dem, og løpe rundt. Så da fikk jeg til det. Det var synd vi ikke fikk scoring på det. Da hadde det vært ekstra morsomt, sier Ødegaard på tirsdagens pressetreff med landslaget i Makedonias hovedstad Skopje.

– Handlet du på instinkt?

– Det kommer veldig instinktivt. Jeg tenker ikke mye over det før jeg gjør det. Det kommer litt automatisk.

– Merker du at sånne ting sprer seg fort?

– Sånn som det er nå med sosiale medier, er det ett klipp på Instagram, så er det over hele verden. Det er sånn det har blitt. Det får mye oppmerksomhet, men det hadde vært enda bedre om det ble scoring. Det er uansett kult at jeg fikk til en bra dribling og skapte en sjanse.

For noen måneder siden var det negative skriver om Martin Ødegaard:

Her finter Martin Ødegaard ut to motspillere.  Foto: Skjermdump, Viasat

– Deilig å være tilbake

Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck at Ødegaard kan gi et friskt pust i det norske laget.

Norge skal spille mot Makedonia 11. november, deretter Slovakia 14. november. Ødegaard er kun aktuell for den første kampen, i og med at han også skal spille EM-kvalifiseringskampen mot Irland for U21-landslaget.

– Det er veldig deilig og morsomt å være tilbake, sier Ødegaard.

– Jeg håper å kunne få spille litt, vise frem de ferdighetene jeg har og hjelpe oss til å vinne.

Aftenpodden Sport: Håper Northugs trener er mer smart enn dum

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball