NTG-U signerte Norges mestscorende

– Dette er en fantastisk signering. Vi er storfornøyd, sier rektor Mariann Janson.

KLAR FOR NTG-U: Mats Tunstad begynner som lærer på NTG-U til høsten. Da blir han kollega med rektor Mariann Janson og sportssjef Sigurd Rushfeldt.  Foto: NTG

fotball

Mats Tunstad (34) ble Norges mestscorende fotballspiller i 2017 med 47 seriemål for Krokelvdalen. Nå er han klar for den nye ungdomsskolen, NTG-U, på Alfheim.

– Dette er en fantastisk signering for oss. Vi er storfornøyd og har kjempetro på at dette blir veldig bra. Mats er supermotivert til å være lærer for den type ungdommer som vi skal ha på NTG-U. Han er godt utdannet og har god erfaring, sier rektor Mariann Janson på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

– Dette blir veldig spennende. Jeg har alltid vært opptatt av idrett selv, så jeg gleder meg til å jobbe litt mer med det, sier Tunstad.

I tillegg til å være idrettslærer skal han undervise elevene i matematikk og engelsk.

– Et scoop

Janson må innrømme at hun ikke kjente all verden til den målhungrige spissen før han søkte på jobben. Men et kjapt googlesøk gjorde henne oppdatert.

– Mats er toppscorer, men også en god lærer med ti års erfaring fra ungdomsskolen. Han gjorde et kjempegodt inntrykk på intervjuene, og jeg er overbevist om at vi har gjort et scoop, sier Janson.

Målfarlig bedriftslag

NTG-U starter opp til høsten med 32 elever på 8. trinn. Her blir det fokus på et bredt spekter av idretter.

– Vi har sendt ut tilbud til 17 jenter og 15 gutter med svarfrist i slutten av april. 1. mai blir det klart hvem de 32 elevene er, sier Janson.

NTG-U skal også ansette en lærer til som Janson håper å ha klar denne uken.

Det blir for øvrig et meget målfarlig bedriftslag på NTG. I tillegg til Tunstad har skolen Sigurd Rushfeldt (tidenes målkonge i Eliteserien) og Senja-spiss Christer Johnsgård i sine rekker.

– Det bør bli veldig bra. Det spørs om jeg klarer å spille meg inn på laget. Jeg blir nok superreserve, sier Mats Tunstad med et smil.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball