Marerittåpning på sesongen for Solbakken og FCK

- Det finnes ingen unnskyldning, sier Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken og hans FCK klarte ikke ta poeng i sesongåpningen.   Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Ståle Solbakkens menn i FC København fikk en marerittåpning på sesongen i dansk superliga mandag. Horsens vant 2-1 i Parken.

Viktor Fischer fikk muligheten til å utligne til 2-2 på overtid fra straffemerket, men misbrukte sjansen.

Hallur Hansson og Bjarke Jacobsen scoret gjestenes to mål i andre omgang, før Rasmus Falk skapte fornyet spenning for Ståle Solbakkens menn.

Begge lag mønstret flere debutanter og var preget av det i første omgang. Dame N'Doye og Kenan Kodro fikk tillit i FCKs angrepsrekke, men klarte ikke komme på scoringslista.

Det gjorde Hansson og Jacobsen, som scoret etter henholdsvis 59 og 67 minutter.

Falk reduserte med fem minutter igjen av kampen, men da Fischer ikke klarte å overliste tidligere Chelsea-keeper Matej Delac fra straffemerket, måtte Ståle Solbakken innse at denne sesongens titteljakt startet med tap.

– Det er plass til én eller to slike kamper i løpet av sesongen. Hvis du ikke har det mentale på plass under sånne kamper går det galt, og da taper du, sa Solbakken.

– Vi var for dårlige på deres lange baller, og vi tapte for mange dueller og andreballer. Spillerne så preget ut, og det var mange som ikke tok tak. Det finnes ingen unnskyldning, fortsatte den norske treneren.

Neste mandag skal FCK prøve å få sesongens første poeng borte mot Hobro. Horsens tar imot Randers dagen før.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball