Lydtrøbbel for NRK – avslørte målet fem sekunder før bildene

Seerne raser etter NRKs lydproblemer. NRK beklager feilen.

Valerie Gavin ga Frankrike ledelsen rett etter pause.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

fotball

NRK startet kampen mellom Frankrike og Norge med lydtrøbbel. Lyden var usynkronisert med TV-bildene, men etter ti målløse minutter ordnet problemet seg uten at det fikk store konsekvenser.

I andre omgang var problemet tilbake, og allerede et minutt etter pause fikk lydproblemet konsekvenser for tv-seerne. Mens Frankrikes Amel Majiri hadde ballen var ute på kanten, ropte NRKs kommentator Christian Nilssen at Frankrike hadde scoret mål. Fem sekunder senere kunne man se bildene av at Valerie Gavin førte Frankrike i ledelsen.

NRK la ut en beklagelse ett kvarter før slutt, og kuttet kommentatorlyden.   Foto: SKJERMDUMP NRK

Avslørte selvmål

Like etter scoret Frankrike et selvmål i motsatt ende av banen. Da var avstanden mellom lyd og bilde blitt mindre, men også på dette målet ble det avslørt før ballen gikk i mål.

– Det er bare å beklage for dem som har latt seg irritere. Feilen ligger etter det vi har fått beskjed om et sted i overføringen fra Frankrike til Oslo. Den er rettet nå, men det er selvsagt kjedelig at det skjer, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, onsdag kveld.

Et kvarter før slutt kom lydtrøbbelet tilbake igjen, og NRK la ut en plakat der de beklaget feilen. Kommentatorlyden ble også fjernet fra tv-sendingen mens de nok en gang jobbet med å løse problemet.

Redaksjonssjef i NRK-Sporten, Janne Fredriksen, sier til VG at de oppdaget feilen i første omgang, og la på en forsinkelse for å komme i synk med bildet. I andre omgang var forsinkelsen borte, og dermed lå NRKs lyd foran bildet.

I sosiale medier raste tv-seerne:

Norge utlignet til 1–1 etter selvmål. Kampen pågår fortsatt.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball