Kongshavn-skade undersøkt mandag: – Vi er veldig positive

Einar Hauglid tror Gudmund Kongshavn kan være tilbake fortere enn fryktet.

SMILER DAGEN DERPÅ: Her er Gudmund Kongshavn sammen med TILs fysioterapeut, Einar Hauglid.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Keeperen skadet seg på fremsiden av låret etter bare et par minutter i kampen mot Stabæk søndag.

– Jeg har mindre kraft i låret enn jeg er vant til å ha, så det er jo «noe» der. Hvis det ikke var det, så hadde jeg ikke gått av banen. Det gjenstår å se hvor ille – eller hvor lite ille – det er, sier Kongshavn til iTromsø.

Søndag fryktet nok mange et langvarig skadeopphold for keeperen.

– Vi er veldig positive

Fysioterapeut Einar Hauglid undersøkte Kongshavn mandag.

– Det er for tidlig å si noe om omfanget og prognose, men det ser lovende ut. Vi vil gjøre flere undersøkelser i løpet av noen få dager. Da vet vi mer, sier Hauglid til iTromsø.

– Vi er veldig positive akkurat nå og tror ikke det blir noen langvarig greie.

Cupkampen mot Skjervøy onsdag kommer for tidlig Kongshavn. Den kampen står Jacob Karlstrøm og unge Erlend Jacobsen blir trolig keeperreserve på benken. Men Hauglid vil ikke utelukke at Kongshavn meldes klar til søndagens seriekamp mot Sandefjord.

– La oss vente til vi har gjort neste undersøkelse. Da vet vi nok mer enn hva vi gjør i dag, sier Hauglid på direkte spørsmål om Sandefjord-kampen om en snau uke.

Ikke MR-bilde nå

Også Kongshavn er mer optimistisk mandag enn søndag.

– Absolutt. Det var noen oppløftende resultater i stad. Vi fikk opp mobiliteten og styrken litt. Der og da opplevdes det blytungt, men det kan ofte føles verre umiddelbart enn det i realiteten er. Nå får vi bare avvente og se. Jeg skal gjøre det jeg kan for å komme tilbake så fort som mulig, sier keeperen.

Einar Hauglid mener det er for tidlig å ta et MR-bilde av låret.

– Hvis vi gjør det nå, og det eventuelt er en skade, så blir det bare et voldsomt omfang. Det blir for lite presist, sier han.

– Er det på grunn av hevelsen?

– Ja, hvis han har en muskelskade, så vil man i en akuttfase se mye mer og det ser mye verre ut. Da er det fort gjort å grave seg ned. Det viktige er å følge funksjonen. Et MR-bilde vil ikke gjøre ham frisk. Tvert imot. det vil være hans dyreste selfie. På nåværende tidspunkt er det ikke noe poeng å gjøre det. Vi trenger det etter hvert, sier Hauglid.

Erstatteren, Jacob Karlstrøm, spilte meget bra mot Stabæk søndag.

– Absolutt. Det var ikke overraskende i det hele tatt. Vi vet at vi har et bra keeperteam her. Jeg følte meg veldig trygg på at han kom til å gjøre en god jobb, sier Gudmund Kongshavn.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball