Celtic-eier Dermot Desmond mener tiden er moden for at den skotske klubben får spille i Premier League. Her er han fra en golfturnering i februar i år. Celtic-eier Dermot Desmond mener tiden er moden for at den skotske klubben får spille i Premier League. Her er han fra en golfturnering i februar i år. Foto: Reuters

Hvis denne mannen får det som han vil, spiller Celtic snart i Premier League

Dermot Desmond mener det er uungåelig at Ronny Deilas gutter kommer til å spille med de store.

— Celtic og Rangers er allerede blant de ti beste lagene i Storbritannia, og blant de beste lagene i verden.

Det sier Dermot Desmond, som er Celtics største eier, til Sky Sports.

Det har vært en debatt i årevis som følge av Celtic og Rangers' dominans i den skotske serien. Nå tar den irske forretningsmannen til orde for at de to skotske klubbene bør få spise kirsebær med de store.

Roser Deila

— Vi vil være med og konkurrere i den «hellige gral» i England. Det vil føre mer penger inn i skotsk fotball, det vil føre store lag til Skottland, og det vil gjøre godt for fotballinteressen i landet. Jeg tror det er uungåelig at det blir endringer, sier Celtic-eieren, som tror at et tiårsperspektiv kan være realistisk.

Samtidig kommer han med ros til klubbens norske trener.

— Han spiller attraktiv fotball. Han utvikler spillere, og jeg har tro på at han kan gjøre Celtic til et lag som kan være konkurransedyktig i Europa. Jeg synes Ronny har gjort en god jobb, sier Desmond.

Celtic-trener Ronny Deila ser gjerne at klubben hans spiller i Premier League. Celtic-trener Ronny Deila ser gjerne at klubben hans spiller i Premier League.

Hvor dominerende de to klubbene er lenger, kan diskuteres. Ronny Deilas Celtic ligger etter ni serierunder av den skotske serien på andreplass, fire poeng bak Aberdeen.

— Forhåpentligvis Premier League-spill

Og Rangers har fortsatt ikke kommet seg opp til øverste nivå i landet, etter at de gikk konkurs og ble degradert til tredjenivå. foran 2012/2013-sesongen. De leder dog Championship - nest øverste nivå - med ni poeng.

Ronny Deila og hans gutter tar torsdag imot Fenerbache på Celtic Park, og skal med det prøve å ta fra Molde ledelsen i gruppa. Celtic-treneren har også tro på at Celtic kan spille i Premier League.

— Jeg tror det kunne vært mulig, men det er ikke enkelt å gjøre ting fort i Storbritannia. Jeg tror Celtic er et lag som bør spille med de beste, og ha en mulighet til å spille i den beste ligaen. Forhåpentligvis kan vi til slutt spille i Premier League, sier Deila ifølge Sky Sports.

  • Interessert i engelsk fotball? Da kan disse sakene være noe for deg.