Gudi: - En stor avgjørelse for meg

RBK-islendingen drar videre etter ett år i RBK.

SVERIGE NESTE: Gudmundur Thorarinsson er klar for IFK Norrköping.  Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

fotball

Gudmundur Thorarinsson er klar for svenske IFK Norrköping. På en pressekonferanse i dag ble islendingen presentert som klubbens nyeste midtbanespiller. Han har skrevet under en treårskontrakt for klubben som havnet på tredjeplass i fjorårets Allsvenskan.

– Da jeg kom til Trondheim etter nyttår hadde jeg fokus på oppkjøringen, og ble skadet på den andre treningen. Men da hadde jeg ikke hørt noe fra Norrköping. Det gjorde jeg først for en uke siden, så det skjedde fort. Men sånn er det i fotball, sier Thorarinsson i et intervju med Norrköpings Tidningar.

24-årignen ble i fjor hentet til Rosenborg fra danske Nordsjælland, for å styrke bredden i RBKs midtbaneledd.

Den anvendelige spilleren er blitt brukt både som indreløper og kantspiller, men har ikke fått så mye spilletid som han ønsket.

Og da interessen fra Sverige ble kjent for ham valgte islendingen å forlate Trondheim.

– Det var en stor avgjørelse for meg i karrieren. Jeg hadde gode minner fra fjorårssesongen med Rosenborg, men etter å ha snakket med Jens (Gustafsson, IFK Norrköpings manager) om hvordan han ser både meg og fotball var dette veldig spennende for meg, sier Thorarinsson.

Kneskade

«Gudi» var på banen i over 20 seriekamper for RBK i 2016, men klarte aldri å spille seg inn i startelleveren. Nå har han har hatt trøbbel med å få kjempet seg til en plass i elleveren også foran 2017-sesongen: Tidlig i januar strakk han nemlig et leddbånd i kneet og har ennå ikke vært på banen i kamp.

Men han skal nærme seg å være 100 prosent klar igjen nå.

Tok bronse

IFK Norrköping er for øvrig klubben som møtte RBK i mesterligakvalik i fjor sommer.

Da vant Rosenborg over to kamper, og svenskene fortsatte sesongen med til slutt å bli nummer tre i Allsvenskan.

Men Thorarinsson lot seg likevel imponere over sin nye klubb.

– På Lerkendal spilte vi (Rosenborg) veldig direkte, men her hadde Norrköping kontroll og var veldig bra. Jeg ble fascinert over måten de spilte på, og jeg ser veldig frem til å være en del av den spillestilen, sier islendingen, som omtaler seg selv som en «ballspiller» når han blir bedt om å beskrive seg selv som spiller.

Han kjenner flere av IFK-spillerne fra tidligere, og har forhørt seg med dem om sin nye klubb.

– Det de sa om Jens, klubben og de som jobber her passer meg veldig bra. Klubben jobber mye med spillerne for å være som et lag og ha en positiv atmosfære. Jeg er en snill, lojal gutt, som liker å være positiv i garderoben og på banen. Det er viktig for meg, sier Thorarinsson.

Manager Gustafsson er naturlig nok svært glad for å ha sikret seg en spiller fra Rosenborg.

– Gudi er en spiller vi har fulgt i lengre tid. Dels fra da han spilte i Nordsjælland, men også gjennom hans tid i Rosenborg. Vi skapte gode kontakter med Rosenborg da vi møtte dem, og det har gjort dette mulig, sier han.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball