Edvartsen får ikke dømme mer denne sesongen: – Han satser på å komme tilbake

NFF har avsluttet kontrakten til toppdommer Svein-Erik Edvartsen (37).

Svein-Erik Edvartsen kommer ikke til å dømme en eneste kamp i Eliteserien i år.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

fotball

«For å skape ro, gjenopprette tillit og av hensyn til alle parter, har Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund blitt enige om å avslutte Edvartsens toppdommerkontrakt for 2017», skriver Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

«NFF har på denne bakgrunn sagt seg villig til å honorere Edvartsen i tråd med kontraktens forpliktelser. Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018», heter det i pressemeldingen.

Konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge har pågått i lang tid. I mars ble den imidlertid kjent for offentligheten, da Edvartsen ble utestengt av NFF på ubestemt tid.

Aktuell for 2018-sesongen

Konflikten tok en ny vending forrige uke Edvartsens tidligere assistentdommer Reidar Gundersen gikk hardt ut og fortalte at han følte seg mobbet og trakassert av Edvartsen mens de to jobbet sammen. Gundersen hevdet også at dette var bakgrunnen for konflikten og grunnen til at Edvartsen ikke får dømme kamper.

Edvartsen har via sin advokat sagt at han ikke kjenner seg igjen i kritikken fra Gundersen.

Hele pressemeldingen fra NFF:

Enighet i dommerstriden

For å skape ro, gjenopprette tillit og av hensyn til alle parter, har Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund blitt enige om å avslutte Edvartsens toppdommerkontrakt for 2017.

NFF har på denne bakgrunn sagt seg villig til å honorere Edvartsen i tråd med kontraktens forpliktelser. Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018.

NFF har meddelt Edvartsen at han igjen kan være aktuell som dommer i 2018, dersom han gjenoppretter tillit.

Partene beklager siste ukers uenighet, med stor belastning for alle involverte. Partene er derfor glade for at de nå kan legge saken bak seg, og tenke fremover til beste for norsk fotball.

Nå får ikke Norges nest beste dommer dømme mer denne sesongen. Fotballforbundet skriver imidlertid at Edvartsen igjen kan være aktuell som dommer neste år, men det innebærer at tilliten til ham gjennopprettes.

– Satser på å komme tilbake neste sesong

«Partene beklager siste ukers uenighet, med stor belastning for alle involverte. Partene er derfor glade for at de nå kan legge saken bak seg, og tenke fremover til beste for norsk fotball», skriver NFF.

Svein-Erik Edvartsen henviser til sin advokat John Christian Elden for kommentarer:

– Det er en glimrende pressemelding fra partene i fellesskap. Vi har forhandlet frem en løsning til fotballens beste der Edvartsen har tatt sin del av ansvaret for å skape ro i Fotball-Norge ved å tre tilbake i 2017 fra toppdommerjobben, sier Elden til Bergens Tidende.

Videre sier Elden at Edvartsen ikke har planer om å legge opp som toppdommer.

– Han lider intet økonomisk tap, og satser for fullt på å komme tilbake neste sesong, sier advokat Elden.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball