Drømmeuke for Molde-talent

Anders (14) på samling med Martin Ødegaard og Brede Hangeland.

STJERNEMØTE: Molde-spilleren Anders Iversen sammen med Brede Hangeland (t.h.) og Martin Ødegaard på talentleiren i Stavanger. Til venstre sponsorsjef Marius Rosenberg Amundsen i Statoil.  Foto: Statoil

fotball

MOLDE: Anders Iversen (14) kommer aldri til å glemme sommeren da han spilte fotball med Martin Ødegaard.

MFK-spilleren er en av 24 gutter fra hele landet på talentleiren i Stavanger, som også er en uoffisiell landslagssamling for 14-åringer. Årets store trekkplaster er Real Madrid-spilleren Martin Ødegaard.

– Vi møtte ham på onsdag. Vi fikk ikke snakket så mye med Martin, men fikk stille spørsmål til ham under pressekonferansen.

– Hva spurte du om?

– Jeg og Einar Iversen fra Stord var sammen, vi spurte om hva slags tanker han tok med seg da han selv var med på denne talentleiren for tre år siden. Martin svarte at han lærte mye og tok med seg de rådene han fikk fra trenerne videre, forteller Anders.

Trente med Ødegaard

Faren Hans Erik Ødegaard var også instruktør og ledet oppvarminga med ball før onsdagens økt. Martin Ødegaard deltok på flere øvelser sammen med spillerne.

– Det var ganske stort å få lov til å møte ham og se hvordan han spiller fotball. Jeg fikk et godt inntrykk av ham som person. Jeg synes han klarer å håndtere situasjonen og media greit. Han var veldig jordnær mot oss.

TREKKPLASTER: Real Madrids Martin Ødegaard i aksjon på talentleiren i Stavanger.  Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

– Har du blitt Real Madrid-supporter etter overgangen? – Jeg fulgte med Martin i Strømsgodset og gjør det på landslaget nå. Men jeg er Liverpool-fan, så jeg håpet egentlig at han skulle gå dit i vinter, sier Anders, som spiller mest spiss og kant.

Foredrag med Hangeland

Molde-talentet kom til Stavanger tirsdag. Fram til hjemreisen søndag blir det trening, møter, sosiale sammenkomster og to internkamper. Crystal Palace-spiller og tidligere landslagskaptein Brede Hangeland holdt foredrag om trening onsdag og svarte på spørsmål etterpå.

– De enkleste rådene er at vi må jobbe hardt og bare fortsette å ha fokus på de tingene vi trenger å bli bedre på, sier Anders.

Til daglig spiller han på MFKs lokale G16-lag. Neste helg skal han være med 14-årslaget som er invitert til Audi Cup i Oslo. Molde skal møte Stabæk, Viking og den portugisiske storklubben Benfica i gruppespillet.

– Ekstremt lærevillig

Brede Hangeland er hovedtrener på samlinga. Han husker godt da Martin Ødegaard deltok som 13 år gammel spiller i 2012. – Jeg husker Martin som en liten kar som var teknisk veldig dyktig og ekstremt lærevillig og konsentrert i treningsarbeidet. Det har han fått igjen for. For å bli en elitespiller må man ha mer enn naturtalent. Man må ha skikkelig lyst til å spille og vilje til å trene mye over tid, sa Hangeland, som vokste opp i FK Vidar.

– Jeg har alltid likt å prøve på litt vanskelige ting. Spille trangt, finne små rom, få ballen til å gå, det er utrolig hva som går an bare du prøver, sa Ødegaard, som mener at talentleiren har en viktig funksjon:

– Den gir deg en tidlig tilbakemelding på hvor landet ligger, hva du mestrer og hva du bør trene på for å utvikle talentet ditt, sa Martin Ødegaard.

– Glød og talent viktig

Talentleiren er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, FK Vidar og Statoil.

– Både Hangeland og Ødegaards vei fram til toppen viser at glød og talent for å trene er det viktigste for å bli god. Med Statoils talentleir er målet å videreutvikle Norges mest lovende 14-åringer, og gi dem et solid grunnlag for å kunne bli fotballspillere i toppklasse, sier sponsorsjef Marius Rosenberg Amundsen i Statoil.

Fakta: STATOILS TALENTLEIR
  • Talentleir for spillere født i 2001. 48 spillere (24 gutter og 24 jenter).
  • Arrangeres 16.–21. juni på Lassa Idrettspark i Stavanger.
  • Samarbeid mellom Norges Fotballforbund, Statoil og FK Vidar.
  • Inngår i forbundets «landslagsskole» og er det nærmeste 14-åringene kommer en landslagssamling.
  • Arrangert første gang i 2003 under navnet Statoils Fotballakademi og med Ole Gunnar Solskjær som trener.
  • Nå er Brede Hangeland frontfigur for Statoils Talentleir og ambassadør for Morgendagens helter.
  • Eneste lokale deltaker i år er Anders Iversen fra Molde Fotballklubb. Sindre Rekdals sønn Thomas (Skogstrand IL) er også med på samlinga.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball