Dette bildet vil alle TIL-supportere se mot Glimt: – Han er så nære nå

Dagen før kamp er Gjermund Åsen langt fra sikker på om han kan spille fra start når TIL møter Bodø/Glimt.

I AKSJON: Her er Gjermund Åsen i aksjon mot Strømsgodset tidligere i sesongen.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Søndag tok Åsen avgjørelsen om ikke å spille mot LSK bare noen timer før kampstart. Mot Glimt onsdag blir scenarioet trolig det samme.

– Han er tilgjengelig, men det blir fortsatt en sen avgjørelse om han spiller. Gjermund kommer til å reise, og det er han som kjenner sin egen kropp best. Det er jo til syvende og sist alltid opp til spilleren, sier Valakari til iTromsø.

Treneren vil ikke love at Åsen starter kampen dersom han melder seg klar, men iTromsø kunne på tirsdagens trening se at trønderen var drillet inn i startoppstillingen.

– Han er så nære nå, så derfor blir han med. Muskelskader er utfordrende, sier Valakari.

Usikkert

Åsen selv er frustrert over å sitte på sidelinja.

– Vi får se i morgen hva som skjer. Jeg hadde en litt dårligere dag i dag enn i går. Men jeg håper å bli klar.

– Du spilte i elleveren i dag (tirsdag) på trening?

– Det er positivt. Og jeg er altså så lei av å sitte på tribunen at det blir litt håpløst å regne prosent på om jeg blir med eller ikke, sa Åsen før han forlot pressesonen på Alfheim.

En annen som er usikker er Simen Wangberg. Ifølge Valakari vil en avgjørelse på om han blir med tas senere tirsdag ettermiddag.

– Vi drar uansett med 18 spillere onsdag morgen, sier treneren.

Han sier laget lærte mye av generalprøven da Glimt ydmyket TIL med 4–1 i starten av mars.

– De vil komme med høyt press. For oss handler det om å finne rette pasningsvinkler og ta smarte valg. I den kampen så vi at det var utrolig mye rom som vi ikke spilte i. Da ble det selvsagt vanskelig.

Valakari kjenner godt til hvor viktig kampen er med tanke på at det både er Glimt som står på den andre halvdelen samt at det er en 16. mai-kamp.

– Vi kan alltid si at det bare er en fotballkamp, men dette betyr noe mer for spillerne, fansen og byen. En spesiell kamp, fastslår Valakari.

Loncaric med i troppen

Filip Loncaric har ikke spilt for TIL i en offisiell kamp siden 2016. Onsdag er han med i troppen som andrekeeper bak Gudmund Taksdal Kongshavn.

Årsaken er at Jacob Karlstrøm pådro seg en hjernerystelse mot Lillestrøm søndag.

– Han spiller 45 minutter for TIL 2 mot Salangen tirsdag kveld. Går alt bra da reiser Filip med oss, sier Valakari.

TIL 2-kampen kan du se på itromso.no fra 19.10 i kveld.

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball