Cristiano Ronaldos absurde reaksjon vekker oppsikt: – Han så dem ikke i øynene engang

Superstjernen får kritikk for mer enn sin «sjokkerende» målform.
fotball

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

REAL MADRID-LAS PALMAS 3–0

Cristiano Ronaldo så like oppgitt ut som bare Cristiano Ronaldo kan. Han hadde nettopp avsluttet sin tredje strake La Liga-kamp uten scoring. Nå sto han og ristet på hodet i spilletunnelen.

Da våget 20-åringen Jesús Vallejo, som nettopp hadde fått ligadebuten for Real Madrid, seg bort. «Ballen vil gå inn. Vær tålmodig», var de trøstende ordene fra unggutten.

– Tålmodighet. Det er et nøkkelord, sier Petter Veland, som jobber i Viasat og er blant Norges fremste eksperter på spansk fotball.

Riktignok har Cristiano Ronaldo seks mål i Champions League denne sesongen. Men seriesesongen har tatt portugiserens frustrasjon til bristepunktet. Syv kamper – og kun én scoring. Det er 11 mål opp til Lionel Messi. Og det er smertelig åpenbart på Ronaldos kroppsspråk.

– Det ser ut som han går rundt og tenker på at han ikke scorer. Det ser ut som han tenker «dersom jeg ikke scorer snart, vil folk begynne å tvile på meg og jeg vil begynne å tvile på meg selv», sier Veland.

Absurd reaksjon

Mot Las Palmas var det Casemiro, Marco Asensio og Isco som scoret målene for Real Madrid. I forkant av Iscos 3–0-mål var det Ronaldo som sto for forarbeidet. Men i stedet for å feire med lagkameratene, så portugiseren sur ut. Han trasket for seg selv mot midtstreken. Oppførselen har vakt oppsikt i Spania.

– Han så dem ikke i øynene en gang, skriver den høyt respekterte journalisten José Félix Diaz i en kommentar for sportsavisen Marca, før han senere forklarer:

– Det ville ikke vært unødvendig om Ronaldo revurderte og tenkte at Madrid-fansen hadde gått til sengs mye mer fornøyde om de så stjernen dele gleden ved et mål med sine egne. Det er gratis. Det er faktisk det.

Kommentator Alfredo Relaño i AS er også opptatt av Ronaldos oppførsel etter 3–0-målet i en kommentar med tittel «Cristiano Ronaldo ergrer seg uten scoringer».

Petter Veland poengterer at Ronaldo aldri helt har funnet flyten. Han startet oppkjøringen sent fordi han spilte Confederations Cup for Portugal. Så ble han utestengt i fem kamper for å ha dyttet dommeren under en supercupkamp mot Barcelona.

– Det er en blanding av uflaks, svake avslutninger og mentalitet, sier Veland når han blir bedt om å forklare Ronaldos måltørke i La Liga.

Det vil seg bare ikke for Cristiano Ronaldo i La Liga denne sesongen. Her fortviler han underveis i kampen mot Las Palmas.  Foto: REUTERS

– Sjokkerende svakt

Ronaldo scorer ofte i bolker. Det er ikke første gang portugiseren opplever en måltørke. Men denne gangen er statistikken spesielt alarmerende.

Det har nemlig ikke manglet på sjansene. Ronaldo skyter dessuten mest pr. kamp. Etter 3–0-seieren over Las Palmas søndag står han med 48 avslutninger og kun én scoring.

– Det er dårlig uansett hvem man tenker på. Men hvis man tenker på at det er Ronaldo, er det sjokkerende svakt. Man kjenner ham jo som den beste avslutteren i verden, sier Veland.

Støtteerklæring fra Ramos

Ronaldos rykte er nok også årsaken til at spissmakker Karim Benzemas måltørke har fått mindre spalteplass. Benzema har, akkurat som Ronaldo, én scoring på syv seriekamper.

Karim Benzema og Cristiano Ronaldo har vært essensielle i Real Madrid-angrepet siden 2009. Denne sesongen har de 2 ligamål tilsammen.  Foto: REUTERS

Spissenes måltørke i serien har også kostet Real Madrid dyrt. Hovedstadsklubben ligger åtte poeng bak ledende Barcelona på tabellen. Den luken mener mange er umulig å tette. Midtstopper Sergio Ramos har klokkertro på duoen.

– Målene kommer for Cris og Karim. Karim er mer sjenerøs på denne måten. Det er klart Cris drar hjem irritert når han ikke scorer, men det bekymrer oss ikke at de har scoret få mål, for de er to spillere som utgjør forskjellen. Det viktigste er å vinne, ikke hvem som scorer, sa Ramos etter kampen søndag, ifølge Marca.

Også Petter Veland tror det snur for Ronaldo.

– Han har ikke leverte på det nivået man kan forvente. Men han svarer på all kritikk. Med en gang man begynner å vurdere å avskrive ham, slår han tilbake.

Cristiano Ronaldo, mål etter 12 serierunder:

2009-10: 5 mål

2010–11: 15 mål

2011–12: 14 mål

2012–13: 11 mål

2013–14: 13 mål

2014–15: 20 mål

2015–16: 8 mål

2016–17: 8 mål

2017–18: 1 mål

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball