Brann gir opp Åsen

Gjermund Åsen havner ikke i Brann. Det er gode nyheter for TIL.

BLIR I TIL? Gjermund Åsen.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

– Vi har bestemt oss for å avslutte den saken og se videre andre steder. Vi føler ikke at vi har fått tydelige nok signaler fra ham (Åsen) og da må vi jobbe med andre muligheter, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport.

Som iTromsø skrev i forrige uke hadde Brann gitt Åsen et konkret kontraktstilbud, men nå har altså bergensklubben trukket det tilbake. Det er gode nyheter for TIL som ønsker å forlenge med trønderen.

Sportssjef Svein-Morten Johansen har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar, men sa dette i formiddag:

– Vi kommenterer ikke prosessene rundt de ulike spillerne. Det får vi komme tilbake til. Vi har registrert at det er stor interesse rundt Gjermund, og vi har jobbet steintøft for å ham til å bli i Tromsø.

Fristen for å få en avklaring med spillere på utgående kontrakt er satt til 15. desember – altså fredag denne uken.

– Er du optimistisk med tanke på å forlenge med Åsen?

– Det kan jeg ikke kommentere. Saken kan ennå gå i alle retninger. Det er stor interesse fra flere hold, så vi får se, svarer Johansen.

Det har vært interesse fra polske og ungarske klubber, men disse skal Åsen ha sagt nei til.

– Vi forstår det sånn at han har vurdert ulike alternativer, det har vi også. Men vi ser liten bevegelse her og da må vi se andre steder, sier Soltvedt.

iTromsø har ikke lyktes i å få tak i Åsen, men nylig understreket han at han måtte ha med samboeren – som bor i Trondheim – med på et lite familieråd.

– Det er viktig for meg at hun har en fremtid der jeg også skal være, og at hun kan trives. Det er ikke bare meg lenger. Jeg blir snart 27, og da går du under en «pakkedeal», sa Åsen.