Angrep byråkrat: Russiske fotballspillere risikerer utestengelse på livstid

Pavel Mamajev og Alexander Kokorin er i trøbbel.

Alexander Kokorin risikerer hard straff for sin oppførsel.  Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Sjefene for den russiske eliteserien i fotball innstiller på at den fallerte duoen Pavel Mamajev og Alexander Kokorin utestenges på livstid.

Duoen gikk til angrep på en regjeringsansatt byråkrat på en kafé i Moskva, og både Mamajev fra klubben Krasnodar og Zenits Kokorin kan i tillegg bli dømt til fem år i fengsel.

Det finnes videoopptak av overfallet på kafeen. Det var en ansatt i Russlands handelsdepartement som hadde klaget på oppførselen til de to fotballspillerne før de gikk til angrep. Blant annet ble det kastet stoler på byråkraten, og en av dem traff ham i hodet mens han satt og spiste.

Krasnodar ønsker å terminere kontrakten til Mamajev. Zenit har kalt oppførselen til Kokorin for ufyselig, og det er ikke lenger mulig å få kjøpt skjorter og annet supporterutstyr med hans navn på.

Den regjeringsansatte Denis Pak og er koreanskfødt, og fotballspillerne startet med å mobbe hans etnisitet. Da Pak tok til motmæle tok det helt av og han ble regelrett angrepet. Pak måtte ha legehjelp, og det ble konstatert at han hadde pådratt seg en liten hjernerystelse.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

fotball