Reserven Madrid stoler på

Isco er en imponerende midtbanespiller, men starter på benken i halvparten av kampene. I kveld ønsker han å skinne på den store scenen.

Isco har scoret mot Sporting Gijon og berget tre poeng for Real Madrid i den viktige bortekampen forrige helg. Marcelo raser til for å gratulere. Isco er i form og starter sannsynligvis første semifinalekamp mot Atlético Madrid i kveld.   Foto: ELOY ALONSO, Reuters/NTB scanpix

fotball

Han ble sett som en av verdens mest lovende fotballspillere da han kom til Real Madrid som 21-åring fra Malaga for fire år siden. Men ting har ikke gått på skinner for Francisco Román Alcarcón Suaréz, eller bare Isco som det står på ryggen av drakten.

Uansett hvilken manager som har styrt Real Madrid siden han kom til klubben i 2103, så har han aldri fått den fulle og hele tilliten til sjefen. Heller ikke Zinédine Zidane har funnet fast plass til ham på laget. Han har bare startet 16 av Real Madrids kamper denne sesongen.

Tillit fra start

Men nå ser det ut til han får tillit når Real Madrid møter byrival Atlético Madrid i semifinalen i Champions League. Det er fjerde året på rad de to lagene møtes i sluttspillet i Champions League.

I tre av de fire oppgjørene spilte Isco, som så mange ganger før, rollen som innbytter.

Men nå er de spanske sportsavisene som Marca.com og AS.com er overbevist om at Zidane vil starte med den 25 år gamle midtbanespilleren fra Benalmádena på Costa del Sol.

Gjenganger

Real Madrid og Atlético Madrid er altså begynt å bli svært så vante med å møte hverandre i Champions League-sluttspillet. Det var disse to lagene som møttes i finalen i fjor. Da måtte det hele avgjøres på straffer. For to år siden møttes de i kvartfinalen. Real Madrid vant 1–0 sammenlagt.

For tre år siden var det Madrid-naboene som nok en gang var i finalen. Den gang gikk det hele til ekstraomganger. Real Madrid vant til slutt 4–1.

I tre av disse fire oppgjørene har Isco blitt tildelt en statistrolle. Bare i 1–0 seieren hjemme på Santiago Bernabéu har han ikke startet på benken. Men han har kommet inn i alle kampene.

Komplisert lag

Nå er han klar til å starte kampen. Lett blir det ikke.

– Atlético er et komplisert lag. At vi skal møte dem i to kamper gjør det ikke mindre komplisert. Det kommer til å bli en svært jevn kamp, sier han til AS.com.

Isco er det som gjerne kalles en viktig ”squad player”, en som ikke er fast i oppstillingen, men har gode nok kvaliteter til ikke å vekke laget dersom han kommer inn.

Isco er en ”squad player” av den litt mer eksklusive sorten. Han er kanskje den beste midtbanespilleren i Europa som ikke har en fast plass i førsteelleveren.

Men han startet den allerede legendariske kvartfinalen mot Bayern München, og han scoret et viktig mål mot Sporting Gijon forrige helg. Han satte inn 3–2 målet og feiret med en døvetegnhilsen til en tilhenger. ”Jeg elsker deg”, sa han med hendene til den døve unge jenta som hadde bedt om en slik hilsen.

Det gjorde ikke hans popularitet på Santiago Bernabéu noe mindre. Til tross for at det har gått opp og ned med spilletid, har han alltid følt at han hadde hjemmetilhengerne i ryggen.

– Jeg har hatt støtten fra tribunen fra dag en her i Madrid. Det har gjort ting lettere for meg, sier 25-åringen til den spanske sportsavisen Marca.com.