Ruud hadde matchball til storturnering – så glapp alt

Casper Ruud så ut til å være på vei mot seier og en plass i Madrid Open. Så raknet nordmannen og tapte 6-2, 6-7, 1–6 mot spanske Albert Ramos-Viñolas.

Den norske tennisproffen Casper Ruud ble slått ut i Madrid.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

ballsport

Lørdag tok Ruud seg videre til andre og siste kvalifiseringsrunde til Madrid Open etter en overbevisende seier mot franske Benoît Paire (6-1, 6-1), ranket som nummer 44 i verden.

Søndag ble det stopp for den norske 20-åringen. Etter å ha ledet 1–0 i sett og 5–2 i det andre settet, raknet det for Ruud. Han tapte også en matchball og tapte til slutt 6-2, 6-7, 1–6.

Ramos-Viñolas er ranket på 88.-plass, men var på sitt beste på en 17.-plass og nådde kvartfinalen i Roland-Garros i 2016. De to møttes i sist i andre runde av Roland-Garros, da tapte Ruud begge sett, ifølge Tennis-Norge.

Det så lenge bra ut for nordmannen denne gangen.

Søndag tok Ruud tak i kampen fra start, han brøt spanjolens serve ved første anledning, vant egne server og til slutt første sett 6–2.

I det andre settet fortsatte nordmannen å storspillet, og gikk opp til 3–1 etter å ha brutt Viñolas serve, og deretter 4–1 på egen. Deretter ble ledelsen 5–2. Da sa det stopp.

Viñolas kjempet seg inn i kampen og reduserte til 4–5. Ruud spilte seg til matchball i neste game, men spanjolen sto imot og utlignet til 5–5. Settet endte i tiebreak som Ramos-Viñolas vant.

Det så ut som Ruud var preget i siste sett. Han klarte ikke å gi motstand og hans spanske motstander lekte seg inn til 6-1-seier.

Dermed klarte ikke nordmannen å kvalifisere seg til en Masters 1000-turnering for annen gang i karrieren.

(©NTB)