Ruud fortsetter storspillet – lekte seg til kvartfinale i Tsjekkia

Casper Ruud slo tsjekkeren Vaclav Safranek i strake sett da han enkelt tok seg videre til kvartfinalen i Challenger-turneringen på grus i Tsjekkia onsdag.

Tennisspilleren Casper Ruud hadde ingen større problemer med å ta seg videre til kvartfinale i tsjekkiske Prostjov onsdag.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

ballsport

Den 20 år gamle norske tennisproffen syntes å ha mest problemer med et gnagsår i onsdagens kamp. Hjemmehåpet Safranek var aldri noen trussel og ble feid av banen 6-1, 6–1.

Den 185 centimeter høye tsjekkeren er ranket som nummer 346 i verden, mens Ruud er nummer 63. På papiret burde det være enkelt match for Snarøya-spilleren, og slik ble det.

Ruud brøt direkte i tsjekkeren første serve i kampen og servet selv frem til 2–0. Nordmannen hadde også sjansen til å bryte i det tredje gamet, men Safranek reddet det i land.

Deretter måtte Ruud behandles for et gnagsår på høyrefoten, men kom kraftig tilbake og holdt først sin egen serve. Deretter brøt han tsjekkeren til 4–1. Resten av settet ble en formalitet.

Brukte kun 50 minutter

Ruud gikk også raskt opp til 3–0 i sett nummer to og brøt for annen gang til 4–0. Nordmannen så seg aldri tilbake, og resten av kampen og settet ble aldri spennende.

Han avgjorde den 50 minutter lange kampen med et serveess.

Dermed fortsetter 20-åringen storspillet etter French Open. Nordmannen tok seg helt til tredje runde i den franske storturneringen, men måtte til slutt gi tapt for «tidenes» beste tennisspiller, Roger Federer.

Nå er Ruud klar for kvartfinalen i Challenger-turneringen. Der møter nordmannen italienske Federico Gaio.

Ruud er førsteseedet i turneringen i Tsjekkia.