De er ubeseiret – men i helgen levner treneren dem ingen sjanser

Tromsø håndballklubb har fått en best tenkelig start på sesongen, men i helgen kommer helgens første tap.

I FORM: Tromsø Håndballklubb har vunnet samtlige fem kamper i år, men i helgen frykter trener Goran Kovacic det verste.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

ballsport

THK har fått en bra start på 2.-divisjon avdeling 1 med fem seiere av fem mulige, og ligger på en sterk 4.-plass.

I helgen spiller de borte mot serieleder Flint Tønsberg som står med åtte seiere av åtte mulige og vanvittige 277–139 i målforskjell. Altså har de vunnet med 138 mål tilsammen mot sine åtte motstandere så langt.

Dagen før møter de Sarpsborg (6–0–1), laget som står med sterke 228–157 i målforskjell og kun ett tap. Det kom mot Flint Tønsberg (16–33).

– Jeg er ikke så optimistisk med tanke på å vinne disse kampene. Jeg håper vi gjør gode kamper og lærer noe, sier THK-trener Goran Kovacic til iTromsø.

Full tropp

Tromsøjentene har sørget for lett håndballfeber i byen med sterke prestasjoner, og de reiser til Østlandet med 13 eller 14 spillere og ingen spillere på skadelisten.

– Vi reiser ikke ned bare for å besøke. Vi skal gjøre så godt vi kant, men jeg vil ikke legge et urealistisk press om at vi skal vinne, men jeg forventer og håper vi gjør gode kamper.

– Knuser alle andre

Han har et klart mål om hva han legger i en god prestasjon.

– Laget vi møter på lørdag (Sarpsborg) hadde et J18-lag i fjor, som ble nummer tre i den nasjonale Lerøy-serien, så det er veldig, veldig bra. Det er det største problemet i Tromsø, at vi ikke har noen jenter i den alderen på et høyt nok nivå, kanskje utenom Thea (Strandmo). Det er så vanskelig å si hva vi kan forvente oss, men fra hva jeg hører og ser av resultater, så møter vi to lag som knuser alle andre lag uten problem, sier han.

– Etter de fem første kampene var det ingen som hadde forventet vi skulle være hvor vi er, så det er veldig bra, og vi reiser for å prestere. Kanskje får vi en mer åpen kamp lørdag om de undervurderer oss. Kanskje blir jevnt og vi kan prøve å vinne kampen.

Mot Flint Tønsberg er det null håp ifølge Kovacic.

– Hvis vi ikke blir knust i den kampen, vil det være veldig bra for oss, sier den kroatiske treneren.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

ballsport