Sørlending er Norges yngste VM-deltaker på 22 år

Han var ikke engang født sist gang Norge hadde en yngre VM-deltaker. I Tsjekkia-VM starter Hakeem Teland posisjoneringen mot Tokyo-OL i 2020.

– Jeg håper vi kan nå en B-finale, og komme på øvre del av lista der, sier Hakeem Teland, som padler K4 500 meter i VM i Ungarn.   Foto: Norges Padleforbund/ Thomas Pind

andreidretter

OSLO: – Det var jeg ikke klar over. Veldig moro å høre, sier kristiansanderen når Fædrelandsvennen forteller ham at han er yngste norske mannlige VM-deltaker siden Nils Olav Fjeldheim padlet VM i 1995 – som 19-åring.

Hakeem Teland

Født: 2. januar 1998 Hjemsted/bosted: Høvåg/Bærum Klubb: Fana Kajakklubb Meritter: I år: 7. plass i verdenscup og 5. plass i EM, begge på K2 500 meter sammen med Lars Magne Ullvang. Tidligere: Bronse i junior-VM på 200 m, femteplass på 200 og 500 i junior-EM, 14 ganger nordisk mester, fire gull i Olympic Hopes. Aktuell: Padler denne uka K4 500 meter i VM i Tsjekkia, som yngste norske mannlige deltaker siden 1995.

Hakeem Teland.  Foto: Norges Padleforbund/ Thomas Pind

Selv ikke Eirik Verås Larsen, som vant to gull, et sølv og en bronse i OL, kan skilte med VM-debut i sitt første år som senior. Han uttalte i vår, etter at Teland og makker Lars Magne Ullvang var blitt nummer fem i et verdenscupstevne i Ungarn, at sørlendingen ligger langt foran det han selv gjorde på den tiden.