Kristiansand-roer bak historisk prestasjon

Oskar Sødal var med på å ro Norge inn til tredjeplass i lettvektsfirer - og sikret med det første pallplass til Kristiansand Roklubb i verdenscup.

Didrik Wie Soltvedt (t.v.), Oskar Sødal, Jens Holm og Lars Benske jubler for tredjeplass til Norge i helgas verdenscup i østerrikske Linz.  Foto: Balint Czucz

andreidretter

– Dette var utrolig gøy, sier Oskar Sødal etter helgas tredjeplass i verdenscupen i Linz i Østerrike.

Sammen med Didrik Wie Soltvedt (Bergens Roklubb), Jens Holm (Sarpsborg Roklubb) og Lars Benske (Fredrikstad Roklubb) spurtet Sødal heroisk, og snøt både Østerrike og Australia for en pallplassering - med henholdsvis 34 og 58 hundredeler. Italia og Tyskland derimot, var henholdsvis 8,5 og 2,5 sekunder foran Norge.

– Karrierebeste

– Dette er det beste jeg har gjort i karrieren, og gir ekstra motivasjon, sier 22-åringen etter de 2000 meterne.

Lagkamerat Truls Albert har bronse fra U23-VM i 2009, men ingen fra KRK hadde pallplass i verdenscup for senior - før Sødal fikk hull på byllen. Selv hadde han en sjetteplass fra fjorårets debut i verdenscupen. Nå håper han å bli tatt ut til VM i Bulgaria i september.

Didrik Wie Soltvedt (t.v.), Oskar Sødal, Jens Holm og Lars Benske rodde inn til tredjeplass i Linz.  Foto: Balint Czucz

– Vi har ikke fått klarsignal ennå, men jeg regner med at vi nå får sjansen der.

– Er i så fall pallen innen rekkevidde også der?

– Det tror jeg blir veldig vanskelig for ting endrer seg fort innen den tid, og Italia som vant nå i helga ble for eksempel bare nummer fire i VM i fjor. Men finale bør være et klart mål for oss, sier kristiansanderen.

Lillesøsteren langtidsskadet

Når det gjelder Tokyo-OL i 2020 er ikke har ikke lettvektsfireren OL-status, og eneste mulighet for Sødal til å komme dit er ved å danke ut enten Are Strandli eller Kristoffer Brun av lettvekts dobbeltsculleren. Duoen vant bronse i Rio-OL.

– Jeg har jo et mål om å klare det, men mer realistisk er det å tenke OL i 2024, sier Sødal.

Hans lillesøster, Mathilde Sødal, er også i norgestoppen, men hun sliter med en skade i skulderen, og kan i verste fall miste hele sesongen.

Det tredje esset fra KRK, Oda Madland Aagesen, derimot, har levert en god sesong hittil og kan få sjansen i U23-VM.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

andreidretter