Kurdiske styrker fjernet veisperringer i Nord-Irak 

I frykt for et irakisk angrep sperret kurdiske styrker i Nord-Irak flere veier torsdag. Men få timer senere var situasjonen tilbake til det normale. 

Kurdiske peshmerga-styrker står vakt utenfor et valglokale i forbindelse med den omstridte folkeavstemningen om kurdisk uavhengighet i Nord-Irak i september. Foto: Khalid Mohammed / AP /NTB scanpix

utenriks

En tjenestemann i de kurdiske peshmerga-styrkene oppga at veiene ble sperret med sandsekker etter at det ble oppdaget et økende antall irakiske soldater ved frontlinjen der de kurdiske peshmerga-styrkene har sine stillinger.

Kort tid etter ble det imidlertid meldt at sandsekkene var fjernet og at situasjonen igjen var normal slik at folk kunne bruke veiene.

Sperringene ble satt opp på veier som går mellom det selvstyrte Kurdistan i Nord-Irak og Iraks nest største by Mosul, som kontrolleres av irakiske regjeringsstyrker.

– Veiene ble stengt av frykt for at irakiske styrker muligens ville gå til angrep mot omstridte områder som kurderne kontrollerer, og som ligger utenfor den selvstyrte kurdiske regionen, opplyser en kurdisk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Konflikten mellom kurderne i Nord-Irak og regjeringen i Bagdad har tilspisset seg etter at de kurdiske selvstyremyndighetene holdt en folkeavstemning om uavhengighet i september.

(©NTB)