Israelske soldater pågriper palestinere i Betlehem på den okkuperte Vestbredden fredag. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB scanpix

Israelske soldater pågriper palestinere i Betlehem på den okkuperte Vestbredden fredag. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB scanpix

Minst 25 palestinere såret i voldsomme protester

Rundt 25 mennesker ble såret på den okkuperte Vestbredden og på Gazastripen under støttedemonstrasjoner for palestinske fanger som sultestreiker i Israel.

Det palestinske helsedepartementet opplyser at fem personer ble såret av skarpe skudd, mens ti andre ble truffet av gummikuler i ulike byer på den okkuperte Vestbredden fredag.

På Gazastripen ble minst ti palestinere såret, én av dem alvorlig, da israelske styrker åpnet ild under en protest sør på Gazastripen. Den israelske hæren sier soldatene åpnet ild da palestinere kastet brannbomber og steiner mot dem. To soldater ble såret.

Flere tusen mennesker demonstrerte fredag i en rekke byer på Vestbredden, og det brøt ut sammenstøt mellom palestinere og israelske soldater flere steder.

17. april innledet flere hundre fanger en sultestreik i israelske fengsler med krav om bedre soningsforhold. Palestinere har siden holdt nærmest daglige støttedemonstrasjoner. Nesten 850 fanger deltar fortsatt i sultestreiken, som nå har vart i 33 dager.

Ved gjerdet som skiller Gazastripen fra Israel, marsjerte flere hundre demonstranter med palestinske flagg mot sperringene, kastet stein og brente dekk, melder AFP. Den lille kyststripen har i over ti år vært gjenstand for en streng israelsk blokade, og innbyggerne utfordrer jevnlig israelske soldater som holder vakt ved betong- og metallsperringene.


(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: