KIRUNA: Best gjorde BOIF sine gutter 14 år. Etter å ha slått Sørreisa i semifinalen, møtte de Alta i finalen.

Der ble det tap 18-13. Andreplass i Rallarcupen er uansett lagleder Rune Rasmussen strålende fornøyd med.

– Det er vi kjempegodt fornøyd med. Vi har hatt samme lag som har spilt sammen i 2-3 år nå. Og i år har vi fått inn to gode trenere som har trent jevnt og trutt over flere år. Så det er kjempebra, sier Rasmussen.

BOIF ledet med fire mål til pause i finalen mot Alta, men raknet på slutten av kampen.

– Vi ledet 11-7 til pause, men i starten av andre omgang fikk vi to to-minuttere samtidig. Da raknet det litt. Alta tok oss igjen, og dro ifra på slutten.

– Men guttene gjorde en kjempeinnsats, og det var en veldig bra turnering.

Et annet lag som også gjorde det skarpt var Bardu jenter 16 år. De vant bronsefinalen mot Kiruna 19-16.

Fair play-pris

I tillegg fikk jenter 14 med seg Fair Play-prisen fra turneringen.

– Det er veldig bra, ut i fra at det er så mange lag med. Laget tapte alt med mange mål, men fair play handler om hvordan man oppfører seg både på og utenfor banen, sier leder i Bardu håndball Bente Kroken, som også er trener for bronselaget jenter 16 år.

Thrillere

For Sørreisa sin del huskes spesielt bronsefinalen i gutter 14 år mot Kiruna godt.

Etter å ha ligget under med 19-16 da det gjenstod 1:15 på klokka, skjedde nærmest noe magisk.

– Guttene våre lå under 19-16 da det var 1:15 igjen på klokka, og det kokte i salen. Så presterte Sørreisa-guttene det kunst-stykket å score hele 4 mål på den tiden.

– Da det var 19 sekunder igjen av kampen, og stillinga var 19-19, hadde Kiruna avkast. Så klarte Sørreisa-spilleren Kenny Marblow å snappe ballen fra Kiruna, og han scoret Sørreisa sitt vinnermål da det var tre sekunder igjen. Da eksploderte salen i ren og skjer glede. En fantastisk opplevelse, sier trener Frank Jakobsen.

Jentene på sin side hadde tapt med elleve mål for Kiruna dagen før, og fikk dermed en tøff bronsefinale. Den ble imidlertid langt jevnere enn kampen dagen før. Et minutt før slutt var stillingen 10-10. Kiruna scoret imidlertid kampens siste mål og vant 11-10.

– Men våre Sørreisa-jenter spilte sin beste kamp og alle var kjempeglade, selv om de ble nummer fire i sin klasse, sier Jakobsen.

SØLVGUTTENE/JENTENE: Både gutter og jenter var med på sølvlaget til BOIF i helgen. Fra venstre: Nora Solberg, Hamidou Camara, Brede Brandskognes, Oskar P Rasmussen, Yasin Feysel, Markus Kjelstup, Thomas Kristensen, Trym Andreassen, Silje Wang, Frida Fosli, Martin Mikalsen og Sigbjørn Nilsen. I tillegg deltok også Lotte Brodahl, Ingeborg Pedersen og Hjalmar Fossland.