BARDUFOSS: På den siste treningen før alvoret starter i dag i 2.divisjon stilte hele 18 spillere på BOIF-trening. Da manglet det også flere.

Men laget er ungt, og trener Geir Sørensen vet at mange av spillerne forsvinner til sommeren.

– Halvparten av spillerne våre er jentespillere, så det er veldig ungt. Også har vi det problemet at vi kun har spillerne til de er ferdig på videregående. Da er de tapt for oss. Da skal de gå på universitet og høyskole både i Tromsø, Oslo og Trondheim. Vi mister mange til sommeren og det er vår største utfordring i år, så vi er på spillerjakt allerede nå, forteller treneren.

Ilddåp

Men laget han rår over per nå tror Sørensen skal kunne bite godt fra seg i 2.divisjon.

JAFS Trener Geir Sørensen tror BOIF-damene skal kunne bite godt fra seg i årets 2.divisjon.

– Får vi stilt vårt beste mannskap skal vi kunne gjøre det godt mot de aller fleste. Noen lag kommer vi nok til å slite med, men det skal ikke bli lett å møte BOIF, advarer Sørensen.

I serieåpningen venter Stakkevollan. Fjorårets seriemester i 2.divisjon, og tapende lag i kvalifiseringen til 1.divisjon.

– Det blir knalltøft. Vi blir nok å få kjørt oss, men for damene blir det greit å se hvor landet ligger, sier treneren med glimt i øyet.

Støtte

Han får støtte av Mari Gillebo, som synes det blir å greit å få unnagjort Stakkevollan allerede i serieåpningen.

– Det er det verste laget å møte synes jeg. Det er det beste laget i divisjon og de er veldig vanskelig å spille mot, men det blir greit å få kjenne på nivået med en gang, sier BOIF-kapteinen, som allerede har to opprykk og ett nedrykk på samvittigheten.

– Du har vært med på et nedrykk fra 2.divisjon (2013). Hvordan skal dere unngå det i år?

– Den største forskjellen er at stallen i år er mye større enn den var da. I 2013 slet vi med at vi aldri hadde en fast ellever, men du ser jo nå. Vi er nesten 20 stykker på trening og det var vi ikke i nærheten av da. I tillegg er det ganske godt nivå på de spillerne vi har, sier 19-åringen.

Inn og ut

BOIF har mistet noen sentrale spillere fra opprykkssesongen i fjor, men har også fått inn noen spennende jenter fra blant andre FK Senja.

Camilla Hansen, Ida-Marie Hansen (opprinnelig fra Sørreisa, men meldte overgang til FK Senja før fjorårets sesong, journ.anm) og Vilde Brynjulfsen er hentet fra blåtrøyene for å styrke førsteelleveren til BOIF ifølge trener Sørensen.

– Senja har gjort en formidabel jobb med disse jentene. Med de holdningene og det talentet de har tror jeg fort vi kan se dem både i 1.divisjon og Toppserien om noen år, mener BOIF-treneren.

Navn på blokka

Han har også flere navn på blokka som han ønsker å få med videre.

– Marthe Røkenes var med oss på vårsesongen i fjor, men har ikke vært med siden fordi hun skulle bli mamma. Hun har vi et håp om å få med etterhvert, forteller Sørensen.

Uavhengig av hva som skjer og ikke skjer med spillerstallen tror treneren uansett at laget skal kunne berge plassen.

– Vi må ha i hvert fall to lag bak oss på tabellen, og det tror jeg vi skal klare, avslutter han.