FINNSNES: FILs gutter 14-årslag har fått tildelt 250.000 kroner av Barentssekretariatet for å kunne delta på fotballskole og turnering i russiske Arkhangelsk i juni.

- Det blir en fantastisk opplevelse. Det blir spesielt å reise til Russland for å trene og spille fotball. Det blir noe annet enn å møte BOIF og Senja, smiler Emil Dehlin Hansen, en av spillerne på laget.

Også laget unge trener, 16 år gamle Torstein Torheim, gliste fra øre til øre da Folkebladet møtte laget på trening i Midt-Tromshallen tirsdag kveld.

- Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg kjempemye. For meg som en ung trener blir det en kjempeerfaring å ta med seg videre, jubler Torheim.

Bakli står bak

Sportslig ansvarlig for barnefotballen i FIL, Jan Tore Bakli, er mannen som har stått i bresjen for det hele.

Som barneby-general stiftet han i fjor bekjentskap til det russiske laget Stroymax under Arctic Friendship Festival. Et bekjentskap han har bygget videre på i jobben i FIL.

- Vi fikk en invitasjon fra Stroymax, og med bakgrunn i det søkte vi om tilskudd fra Barentssekretariatet for å kunne få gjennomført denne turen. Det har vi da fått, og dette blir, i den grad fotball handler om opplevelser, en fantastisk tur for guttene, sier Bakli.

I likhet med spillerne måtte også Bakli heve knyttneven i været da han tirsdag morgen fikk bekreftelsen på at Barentssekretariatet går inn med 250.000 kroner for å kunne sende FIL-laget til Russland.

- Jeg har vært litt spent og gått og ventet ganske lenge, gliser Bakli.

Samarbeid

Fotballskolen i Russland har fått navnet Friendship Football Camp, og er en videreføring av festivalen som var på Finnsnes i fjor sommer.

Samarbeidet mellom FIL fotball og Stroymax Football Club har vært avtalt lenge, men først nå har FIL fått grønt lys til å gjennomføre de planene som ble lagt i fjor med deltakelse på fotballskolen og turneringen i Russland.

Formålet med fotballskolen er å utvikle fotballkultur og dele kunnskaper, samt stifte nye bekjentskaper.

- Når det gjelder fotballturneringen så er det en nasjonal turnering, forteller Bakli.

Totalt sender FIL av gårde en tropp på 26 mann, bestående av spillere, trenere og andre aktører.

Oppholdet varer i ni dager, og laget reiser 12.juni.