Denne helga foregår KM del 2 på Storlømyra Skistadion i Bardu, og lørdag var det klassisk sprint på programmet.

For 13 år gamle Tuva Mathea Gulbrandsen gikk det meget godt i den mest intensive øvelsen en skiløper gjør.

– Det var veldig morsomt å gå, men det kjentes ut som det kom til å bli en 2.plass eller en 3.plass. Da var det bare å peise på, gliser hun.

– Hvorfor kjentes det slik ut?

– Jeg ble litt sperret oppe i svingen der. Runa (Myrslett Bakke, Nordreisa IL) er ganske sterk, så det er vanskelig å ta henne igjen. Jeg fikk ikke innersvingen i sporet i nedoverbakken. Så det ble yttersving, men jeg prøvde å komme meg inn i sporet igjen så fort som mulig, forklarer BOIF-løperen.

På det lange oppløpet leverte hun en sterk sluttspurt og gikk først over mål.

Oppladningen til rennet kunne midlertid vært bedre, da hun følte seg slapp og ikke helt i form på morgenkvisten. Hun valgte likevel å gå, og kan i ettertid være fornøyd med det valget.

God trening

Tuvas storesøster, Ingrid Andrea Gulbrandsen, har både denne og forrige sesong markert seg nasjonalt, hvor hun stabilt har levert topplasseringer i Norgescupen for juniorer. Under KM-sprinten i 18-årsklassen var hun soleklar favoritt, og innfridde.

– Jeg er fornøyd og det gikk greit. Jeg gikk først ut i starten for å sikre litt, i tilfelle noen falt eller noe sånt, forklarer hun om eget løp.

Hun vant med god margin foran lagvenninge Lisa Amalie Valnes og Amanda Adolfsen Darell fra Hammerfest, men forsikrer om at hun tok seg helt ut.

– Jeg tok meg helt ut, for å øve til Norgescupen neste helg, hvor det også er klassisk-sprint. Det er veldig fint at de har slike renn like før, da det ikke blir så mye sprint ellers.

Junior-NM nærmer seg

Neste helg skal hun til Holmenkollen for en ny helg med Norgescup junior. To uker etter det igjen, er det Junior-NM på Steinkjer. Det er sesongens største mål.

– Det er veldig morsomt å gjøre det bra på NM. Å blir Norgesmester er noe annet enn å vinne et vanlig norgescup-renn. Vi får se, jeg håper jeg er i form da og kan gå mine beste løp der, men der er det et veldig høyt nivå, sier BOIF-løperen.

Forrige sesong tok hun sølv under Junior-NM i Harstad og tidligere denne sesongen tok hun sin første seier i Norgescupen.

– Kan det bli et steg opp og gull i Junior-NM i år også?

– Vi får se, man kan ikke si noe for sikkert. Det er veldig høyt nivå og to sekunder kan være mange plasseringer ned, så det får vi se på, smiler hun.

Nesten for Henning

Henning Berg Frantzen fra Salangen IF Ski endte på 2.plass i G15-klassen.

– Det er greit. Robert (Skog Kristiansen, Tromsø Skiklubb) er litt i en egen klasse. Jeg er egentlig fornøyd, sier han.

Det er ikke første gangen han blir nummer to bak løperen fra Nordens Paris.

– Jeg har blitt nummer to hvert løp bak Robert. Jeg måtte prøve å ta han i dag, for jeg liker sprint, men det ble vanskelig. Han var for sterk i dag også.

– En lang dag

Sivert Moen fra Mellembygd IL ble KM-mester i 19/20-klassen.

– Det ble en lang dag med tre heat og prolog. Jeg begynte å bli sliten, men det er artig å gå i felt da, sier Moen, som hadde vinner-ambisjoner før løpet.

– Skulle prøve å vinne, det var målet, ja. Så det var artig det. Jeg har vært mye dårlig i sprint egentlig, men blitt litt bedre i år, så det er artig å få det bedre til.

Forrige gang han gikk sprint i Norgescupen var han tideler fra å gå videre fra prologen. Neste helg er derfor ambisjonen klar når han drar til Holmenkollen.

– Målet blir å gå videre der neste gang, avslutter han.

SUVEREN: Ingen kunne hamle opp med Ingrid Andrea Gulbrandsen i 18-årsklassen. Foto: Mathias Brobakk Nordgård
AMBISJON: Mellembygd ILs Sivert Moen hadde ambisjoner om å vinne, og klarte det. Foto: Mathias Brobakk Nordgård
2.PLASS: Henning Berg Frantzen måtte ta til takke med 2.plass, men var godt fornøyd med det. Foto: Mathias Brobakk Nordgård