BRUKSVALLARNA, SVERIGE: Merete Myrseth viste i helgen at veien til langrennstoppen ikke er lang. Lørdag gikk hun inn til en sterk 5. plass i Fjälltopploppet i Bruksvallarna i Sverige.

Feltet var sterkt og foran seg på listen hadde Myrseth de svenske langrennsstjernene Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter og Anna Haag, samt den norske landslagsutøveren Kathrine Harsem.

- Det gikk veldig bra i helgen. Artig at jeg har vårform, sier Merete Myrseth til Folkebladet.

Hard konkurranse

Fjälltopploppet er 28 kilometer langt og er en populær sesongavslutning for både norske og svenske utøvere.

- Det var hard konkurranse. Jeg gikk rolig ut fra start og det var bar eå henge på de andre. Da vi kom til slalombakken begynte feltet å spre seg litt. Da måtte jeg bare henge på så lenge jeg klarte, sier Myrseth.

I bakkene oppover fjellet dannet det seg raskt en tettrio, samt en forfølgertrio bak der både Myrseth og Stina Nilsson gikk sammen.

- Da vi kom til toppen og det begynte å flate ut så dro hun på og gikk fort. Da hadde jeg ikke sjanse på å følge henne.

Stina Nilsson, som er regnet som det største langrennstalentet i Sverige, vant til slutt rennet 4,5 sekunder foran Ida Ingemarsdotter og ytterligere tre sekunder foran Anna Haag. Myrseth var i underkant av to minutter bak Nilsson i mål.

- Stina Nilsson er det største talentet Sverige har sett på mange år. Hva tenker du om at du klarer å holde følge med henne så lenge?

- Det er bare positivt det. Hun er best i sprint, men har kommet seg i distanse også. Jeg må bare ta med meg videre at jeg klarer å holde farten oppover. Men jeg har en del å gå på når det gjelder å gå med stor fart. Der er hun helt rå.

All-in på langrenn

Søndag gikk Myrseth inn til 2. plass i det spesielle sprintløpet Knallcrossen.

- De hadde laget en kjempekort løype på stadion, hvor jeg trynte i første sving. Men så trynte de andre i tur og orden, slik at jeg berget andreplassen.

Anna Dyvik var den eneste som holdt seg på beina og vant sprinten.

- Har du tenkt noe mer på hva du gjør neste sesong?

- Jeg har tenkt på det, men det er ikke bestemt ennå. Det er for tidlig å si noe om.

Det er imidlertid ingen tvil om at Myrseth skal satse hundre prosent på langrenn i årene som kommer.

- Det er det ingen tvil om. Det er det som er første pri og det jeg skal satse på. Jeg tar valgene ut fra hva som er best for skisatsingen.

23-åringen fra Øverbygd avslutter skisesongen kommende i helg i Mosjøen på bysprinten.