ISLANDSBOTN: Torsdag kveld ble det klart at Odd Lyngmo blir FK Senjas nye daglige leder fra og med 1.juni.

- Det er en veldig spennende og utfordrende jobb. Det er noe helt nytt i forhold til det jeg har gjort tidligere, sier Lyngmo til Folkebladet.

Han kommer fra stillingen som butikksjef i Fargeriket på Finnsnes.

- Kan ta klubben videre

Lyngmo har vært aktiv i FK Senja i 13 år, både som styremedlem og anleggsansvarlig. Det var en viktig faktor for at han fikk jobben.

- Odd kjenner mange av medlemmene i FK Senja, og er en godt likt person. Både som person og menneske er han helt fantastisk. I tillegg har han et godt økonomisk hode og god kjennskap til sponsormarkedet. Jeg er overbevist om at han kan ta klubben enda et steg videre, sier avtroppende daglig leder, Bjørn Erik Hagensen.

FK Senja hadde et godt økonomisk år i fjor, noe som gjorde det lettere for Lyngmo å både søke og takke ja til jobben.

- Det er klart det er artigere å ta over når det er gode tall og alt er på stell, slik det er i dag. Så får heller jeg prøve å øke inntektene enda litt mer, sier Lyngmo.

Seks søkere

Senja-jobben tiltrakk seg utenlandsk interesse. Det kom søknader fra både England og Sverige.

- FK Senja må ha et godt rykte når det kommer interesse også fra utlandet?

- Vi har ikke annonsert så mange plasser, så det må jo ha sprett seg på et vis. Det var absolutt spennende kandidater, forteller nestleder Grethe Hansen.

Totalt seks personer søkte på jobben som daglig leder. Tre av søkerne hadde tilhørighet i Midt-Troms, inkludert Odd Lyngmo. Den siste kom fra Finnmark.

- Det var seks veldig sterke kandidater, hvorav to ble kalt inn på intervju. Begge var godt kvalifisert til jobben, men Odd trakk det lengste strået, avslutter Hansen.