BARDU: - Støtten fra fylkesrådet bidrar til å utvikle kompetanse og erfaring med å gjennomføre store arrangementer i Troms, i tillegg til at det er viktig for oss å støtte opp om satsinger innenfor segmenter som dette, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Reistadløpet AS er i ferd med å utvikle sitt produkt fra å være et lokalt og tradisjonelt turrenn fra Setermoen til Bardufoss, til å bli inkludert i Visma Ski Classics, langløpenes verdenscup.

16,2 millioner

Arrangementet har et totalbudsjett på 16,2 millioner kroner, og støtten fra fylkeskommunen kommer fra de regionale utviklingsmidlene (RUP).

Reistadløpet har røtter helt tilbake til 1958, da det ble arrangert for første gang. Rennet starter i Bardu kommune og målgang er i Målselv.

Idrettslagene Bardu IL, Bardufoss og omegn idrettsforening (BOIF), IL Kampen og Forsvaret samarbeider alle om dette fellesarrangementet. Fra neste år kommer også Visma Ski Classics inn, de har signert en treårsavtale med Reistadløpet om planlegging og gjennomføring av et internasjonalt skirenn som vil inngå i Visma Ski Classics.

Her er Reistadløpet i godt selskap med blant annet Marcialonga, König Ludwig Lauf, Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Årefjellsloppet.

- TV-tid

Med en slik internasjonal anerkjennelse, er det ikke bare folk i Troms som får glede av årets renn. Det skal lages TV-sendiger fra arrangementet som overføres til omtrent tre millioner seere.

- Reistadløpet på TV rundt om i verden vil fungere som et utstillingsvindu for nordnorsk næringsliv, reiseliv, idrett og kultur. Og kjenner jeg tromsværingene riktig, vil de by på et enormt engasjement og begeistring blant både internasjonale deltakere og publikum som er nysgjerrige på nordnorsk reiseliv og kultur, sier fylkesråd Ørnebakk.

Etter tre pilotår håper Reistadløpet å bli en fast del av cupen. Siden løpet i 2017 skal inngå i Visma Ski Classics, vil distansen øke fra 30 kilometer til 50 kilometer. Man regner med at det dette året bil komme mellom 700 og 1,000 tilreisende deltakere. Arrangørene håper å nå ei bred målgruppe, og å skape en folkefest i tilknytning til skiløpet.