CHAMONIX: Eirik Haugsnes skulle egentlig sprunget verdenscupløpet Dolomites Skyrace denne helgen, men har ikke følt seg helt i slaget i sommer.

På grunn av den store reisebelastningen valgte han derfor heller å melde pass.

– Jeg har ikke vært helt i toppslag i det siste. Da er det bedre å bli igjen i Chamonix og heller trene og være med på en konkurranse som går her på søndag. Man er nødt til å justere litt når formen ikke er helt der, sier Haugsnes til Folkebladet.

– Dolomites Skyrace er en veldig bra konkurranse. Jeg var med i fjor, og skulle gjerne vært med i år også, men når kroppen ikke er 100 prosent er det bedre å la vær, fortsetter han.

Dolomites Skyrace går over tre dager. Haugsnes skulle opprinnelig sprunget både fredag morgen og søndag.

Dårlig form

Løpsmaskinen forteller om en nedadgående formkurve helt siden mai.

– Etter VM i mai har jeg bare følt meg tung og sliten i kroppen. En periode følte jeg ikke at jeg fikk det til verken på trening eller i konkurranse.

Haugsnes sier at kroppen ikke restituerer seg som den skal.

– Om det skyldes at jeg bor i høyden og litt andre omgivelser vet jeg ikke. Jeg har i alle fall tatt det med ro en periode for å se om jeg kan finne tilbake til god rytme og flyt igjen, forteller skjervøyværingen.

– Merkes

Løpet han skal delta på søndag er et 19 kilometer langt motbakkeløp som starter på 1900 høydemeter.

– Det er ikke så bratt, men en lang motbakke hvor det går litt opp og ned i starten, forteller Haugsnes.

Løpet avsluttes på 2500 meters høyde.

– Jeg kommer nok til å merke det nå vi passerer 2000 høydemeter. Da begynner man å føle litt på at lufta er tynn, sier 34-åringen.

Løpet er Haugsnes siste i Chamonix før han flyttet tilbake til Norge om halvannen uke.

– Det har vært et veldig fint opphold, selv om den skikkelige toppformen har manglet. Men kanskje kommer den til høsten? Vi får se.

Første konkurranse tilbake på norsk jord er Tromsø skyrace som går første helga i august.