FINNSNES: Spillerne som har kontrakt ut denne sesongen er

Andreas Løvland, Sander Birkeland, Benjamin Fjellstad Thomassen, Christian Arnesen, Dan-Roger Roland, Mikael Olsen, Quint Jansen, Hans Åge Yndestad, Marcus Sletten, Viljar Nordberg og Martin Pedersen (lån).

Dialog

Sportslig utvalg er i dialog med de fleste spillerne som er på utgående kontrakt. Fra før av har Glenn-Martin Andreassen og Hans Henrik Johansen forlenget med klubben.

– Det jeg kan si så langt er at vi er så godt forspent på spillersiden som vi aldri har vært før. Vi har 8-9 spillere som har kontrakt ut neste år og er i full dialog med de fleste som er på utgående kontrakt, sier medlem i sportslig utvalg, Yngvar Bendiksen, til Folkebladet.

Finnsnes ønsker ikke å gå i samme fellen som i fjor, der de til langt ut i mars i år kun var 12-13 spillere i stallen.

– Vi ser verdien av å ha en stor og god stall i høst. Vi ønsker ikke å komme i den situasjonen i fjor hvor vi var 12-13 spillere i mars.

Jakter forsterkninger

Derfor vil klubben ha neste års stall på plass så tidlig som mulig.

– Vi er i gang og skal ha en spillerstall på plass så tidlig som mulig etter sesongslutt. Så vet vi at det alltid vil være 3-4 plasser der vi må ha forsterkning. Og det kan ta lenger tid, sier Bendiksen.

Klubben har allerede sendt brev til klubber på interessante spillere.

– De spillerne vi er ute etter er fra 2. divisjon og oppover. Hvilke klubber og hvilken avdeling vil jeg ikke kommentere. Men de spillerne vi skal ut og hente er spillere som vil være gode nok for en 11er, sier Bendiksen.

Fornøyd med stallen

Han ønsker imidlertid ikke å kommentere om det er noen spillere på utgående kontrakt som ikke vil få tilbud om å forlenge med FIL.

– Jeg har ikke lyst til å kommentere enkeltspillere. Alle spillere vi har i dag er i utgangspunktet interessant, så har vi en prat om veien videre og om de selv vil satse.

Finnsnes er fornøyd med kvaliteten som har vært i spillertallen i høst.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi har såpass mange spillere med kvalitativt høyt nivå. Vi er fornøyd med at vi har over halvparten av dem på kontrakt i 2016. Flere skal det bli før vi er ferdige med sesongen, sier Bendiksen.