På papiret ser det svært vanskelig ut for Finnsnes. Realiteten er at de er nødt til å vinne sine to siste kamper, mens Vålerenga 2 er nødt til å tape sine to siste kamper.

FIL-Brununddal kan du som abonnent se direkte lørdag fra kl.13

– I og med at det ikke ligger i våre hender alene, er det lite man får gjort med det, sier leder i FIL Fotball, Herleif Hanssen.

Selv omd et fortsatt er håp for Finnsnes, er det høyst sannsynlig at sesongen vil ende med nedrykk.

Taper økonomisk

Det vil ikke være noen krise for klubben, mener Hanssen.

– Om det skulle bli nedrykk og 3. divisjon, så vil ikke det være slutten på Finnsnes IL Fotball. 3. divisjon er en tøff liga det også. Da vil vi jo få tilbake noen lokaloppgjør som er veldig morsom, sier Hanssen, som likevel påpeker at et divisjonsskifte den gale veien vil ha en betydning økonomisk.

– Jeg har ikke regnet på det, men vi vil tape en del penger på det. Men det går man ikke gjort noe med. Man må sette tæring etter næring og jobbe ut i fra det.

– Men det er altså ingen krise om klubben skulle rykke ned?

– Nei, på ingen måte. Vi har en masse ting vi skal få på plass med hensyn til spillere, daglig leder og vica versa. Vi har nok utfordringer utenom det, sier Hanssen som mener 3. divisjon har fått et løft i kvaliteten.

– Og ikke minst blir det knving mellom Finnsnes og Senja som trekker mer folk enn vanlig.

Gir ikke opp håpet

Selv om lederen i klubben innser at oppgaven med å berge plassen er svært tøff, gir han ikke opp før det er avgjort.

– Det blir spennende uansett. Det er klart vi har enda et håp om at vi vinner kampen og at VIF går på sn smell. Det er absolutt et berettiget håp om at det kan skje.

Vålerengas A-lag spilte kamp torsdag kveld mot Haugesund, og har ny kamp allerede på søndag hjemme mot Aalesund. Dermed vil nok ikke andrelaget ha allverden av A-spillere på sin kamp lørdag.

– Så ligger det nok også litt prestisje for Kjelsås å gjøre det de kan for å slå dem. Det er bestandig artig å ta skalpen til storebror. Jeg vil tro de gjør hva de kan for å vinne kampen.