FINNSNES: - Jeg gjør dette først og fremst på grunn av at mine egne barn spiller i FIL, men prosjektet som Jan Tore (Bakli) har satt i gang var også noe som trigget meg, forteller Moen til Folkebladet.

Østeraas går til FIL - les saken her.

Lysnes-mannen sitter på en UEFA B-lisens og er veileder på trenerkurs i regi av Troms fotballkrets. I FIL skal han trene klubbens småguttelag.

- Det å jobbe med unger er gøy. De er så ekstremt lærevillige, sier Moen.

Lang erfaring

Moen startet som trener i Senja i 2004, da på aldersbestemt nivå. I senere tid har han fått ett opprykk på CV’en som hovedtrener for Senjas rekruttlag, samt at han påfølgende sesong i 2013, ledet laget til en solid 7. plass i 3.divisjon. Senja 2 rykket derimot ned på grunn av A-lagets nedrykk fra 2.divisjon.

- Jeg har vært med på mye i Senja, både på aldersbestemt- og seniornivå, men det som henger aller høyest er 3. plassen med juniorlaget i Dana Cup i 2012, sier Moen.

I hele 2014 og starten av 2015 var 37-åringen David Lundblads assistent på A-lagsnivå, men steppet i vår ned til rekruttlaget i 4.divisjon for å lose dem til sikker plass. Da plassen var sikret trakk Moen seg helt tilbake.

- Senja kommer alltid til å ha en plass i mitt fotballhjerte, og det er mange år jeg ikke ville vært foruten, men av og til er det sunt å skifte miljø.

Selv om voksenfotball skiftes ut med barnefotball, har Moen ambisjoner innen treneryrket.

- Man har jo alltid lyst å se hvor langt man kan dra det. Kommer det et tilbud fra Tottenham, så kommer jeg nok til å vurdere det, sier den ihuga Spurs-supporteren humoristisk.

Solid tilvekst

I FIL er man strålende fornøyd med å ha fått Gunnar Moen inn i trenerteamet på aldersbestemt.

- Gunnar er en viktig signering for oss. Det er en trener jeg kjenner godt fra før, og han tar over et lag som er i en viktig fase med tanke på utvikling, sier sportslig leder i FIL yngres, Jan Tore Bakli.

Bakli har tidligere vært klar på at det er viktig å ha gode trenere i aldersbestemt fotball.

- Vi er på rett vei med arbeidet i aldersbestemt fotball i FIL. Vi har bygd opp et bra trenerteam, og det jobbes godt både på gutte- og jentesiden, sier Bakli.