SKALAND: Bare i turrittet har så langt 70 syklister forhåndspåmeldt seg. Det er en kjempeøkning sammenlignet med de 38 som stilte til start i fjor.

– Deltakerrekorden er på 132 deltakere. Det tallet har vi nesten nådd bare i forhåndspåmeldinger, forteller informasjonskoordinator Wenche Pedersen til Folkebladet.

Påmeldingsfristen til turklassene går ikke ut før lørdag formiddag.

– Av erfaring så vet vi at det bruker å komme en del på selve rittdagen, så det ser ut som vi skal ta rekorden fra i fjor, sier Pedersen.

Eksplodert

Tirsdag hadde bare 50 syklister meldt seg på. Man kan derfor trygt si påmeldingen har eksplodert de siste dagene.

– Det tok helt av en periode. Det ser ut til at dette blir kjempebra, sier rittsjef, Christian Wasserfall.

Påmeldingsfristen i eliteklassene gikk ut natt til fredag, og minimumskravet på fem deltakere ble lett passert i både i herre- og dameklassen. Totalt har 120 syklister meldt sin ankomst på forhånd.

– Det er 17 menn som har meldt seg på. I dameklassen er det så langt åtte. Det er vi veldig fornøyd med, med tanke på at det er første året vi har den klassen, sier Wenche Pedersen.

I eliteklassen for damer var det fredag fremdeles mulig å melde seg på. Arrangørkomiteen åpnet for at syklister med masterlisens opp til 49 år kunne melde seg på i eliteklassen.

– Det er frivillig. De som vil de kan, de som ikke vil trenger ikke, sier Wasserfall.

Flytter damene

Elitedamene skulle egentlig sykle 119 kilometer, men etter å ha fått disponsasjon fra sykkelforbundet er startområdet flyttet fra Straumsbotn til Skaland sentrum.

– Kvinnene skal sykles samme løypa som herrene, så det blir gøy. Det er heller ingen som har protestert på den avgjørelsen, forteller Wasserfall.

Herrenes trasé er på 137 kilometer.