FINNSNES: Mandag offentliggjorde Norges Fotballforbund hvilken klubber som stakk av med Fair Play-prisen i hver enkelt fotballkrets.

I Troms var det FIL fotball som fikk den gjeve prisen for fotballsesongen 2015.

– Det er en fantastisk nyhet å få, jubler daglig leder i FIL, Ivar Holand.

– Dette er noe vi er stolte av. Det er en stor anerkjennelse til klubben vår, fortsetter han.

Kriteriene for å kunne vinne prisen var mange. Et godt sportslig tilbud til både jenter og gutter, en dokumentert god inkluderingspolitikk, egen fair play-kontaktperson, holdningskontrakter med trenere og spillere, samt ha et aktivt forhold til foreldrevettreglene var hovedkriteriene.

– Vi har gjort masse ulike tiltak i 2015, ikke med sikte på å bli årets Fair Play-klubb, men fordi fair play skal være innarbeidet i klubben vår, sier Holand.

Dette er andre gang FIL mottar prisen. De fikk den også i 2006.

– Klubbene som nå blir tildelt denne prisen har all grunn til å være stolte. Fair play skal gjennomsyre all aktivitet på alle nivåer, herunder respekt for, og etterlevelse av gjeldende regelverk, retningslinjer og verdisett. Gode holdninger i klubbene fører alltid til godt samhold og trivsel som igjen fører til gode prestasjoner. NFF gratulerer alle prisvinnere, og oppfordrer til fortsatt stor fokus på Fair play i årene som kommer, sier Svein-Erik Edvartsen, eliteseriedommer og seksjonsleder for samfunnsansvar i Norges Fotballforbund.