TROMSØ/FINNSNES: Andreas Østeraas syntes det sportslige tilbudet i Senja var for dårlig, og har valgt å heller signere for rivalene på fastlandet. – Enormt skuffende, sier senjatrener David Lundblad.

Signert

FIL melder søndag kveld på Twitter at de har signert Senja-kaptein Andreas Østeraas.

Trønderen har blitt enig med de grønne om en toårsavtale.

- Jeg føler jeg etter tre år har gjort mitt i Senja. Jeg var veldig klar for nye utfordringer, og de planene Finnsnes la frem for meg likte jeg veldig godt. Det er en veldig satsende klubb, sier Østeraas til Folkebladet.

Sportslig tilbud

Han sier avgjørelsen om å forlate Senja ble tatt i åttetiden i kveld. Grunnen ligger i det han mener er et svekket sportslig tilbud hos de blå.

- Jeg takket nei til Senja. De har mistet mange spillere, og jeg tror ikke Senja klarer å erstatte dem. Det er det sportslige tilbudet som har vært avgjørende for meg, sier midtstopperen.

- Hvordan tror du denne nyheten blir tatt imot i Senja?

- Det tenker jeg ikke på. Den blir sikkert ikke godt tatt imot, men jeg er nødt til å tenke på meg selv. Jeg er verken FIL- eller Senja-gutt, og tenker derfor ikke på forholdet mellom klubbene, sier Østeraas.

- Ekstremt skuffet

I Senja-leiren raser man over måten kapteinen har valgt å ta avskjed med klubben.

- Jeg har ikke hørt noe fra Andreas, og måtte lese det på FILs hjemmeside. Jeg er overrasket og ekstremt skuffet over måten Andreas har opptrådt på i denne saken. Vi har hatt samtaler med han i høst hvor han sa det var uaktuelt å skrive under for FIL. At han skylder på det sportslige kjøper jeg ikke. Det er andre årsaker som gjør at han nå skriver under for FIL, raser Senja-trener David Lundblad.

Det var Lundblad som utnevnte Østeraas til kaptein forut for årets sesong.

- Han var kaptein og har vært en viktig spiller for oss i mange år. At han går til FIL svir selvfølgelig, men mest av alt er jeg skuffet over måten Andreas har valgt å gjøre det på.

- God signering

Lundblads trenerkollega i FIL, Bjørn Johansen, er naturligvis langt mer fornøyd.

- Andreas er en god signering for oss. Nå begynner det å se bra ut. Vi har kommet veldig langt sammenlignet med i fjor. Vi skal ha inn to spiller til, så er vi der, sier "Bummen".