LILLEHAMMER: – Formen har vært litt opp og ned, men jeg tror det kan bli bra. Etter mange måneder med trening er det alltid godt å endelig komme igang med renn igjen, sier skiskytteren til Folkebladet forut for helgens sesongåpning på Sjusjøen.

– Men det blir tøft. Det er første rennet og det kommer mange sterke løpere fra andre nasjoner dit.

Tilbake i godt slag

Etter sykdom, sykdom og atter sykdom, gikk det langt bedre forrige sesong, med andreplass sammenlagt i Norgescupen. Men kroppen var glad da kalenderen viste april måned.

– Jeg måtte ha en god periode etter sesongen for å roe ned kroppen og la den bygge seg opp igjen, men etter det har jeg trent godt og føler at jeg har utviklet meg, forteller 22-åringen.

Testresultatene i sommer og høst har i alle fall vært oppløftende.

– Jeg har blitt mye bedre både skyteteknisk og langrennsteknisk. Jeg føler meg i alle fall mye bedre, og testene vi har hatt bekrefter på mange måter det.

IBU-cup

Juniorverdensmesteren på stafett fra 2011 drømmer denne sesongen om å komme seg ut av skiløypene her til lands, og melde seg på i landslagsdiskusjonen.

– Klarer jeg å få resultater, så er drømmen å havne i Europacup-diskusjonen.

Europacup, eller IBU-cup som det heter, går over ni renn, og er konkurransen for de nest beste, eller de som er i nærheten av plass på verdenscuplaget.

– Der tror jeg det er muligheter, sier Hol.