MJØNDALEN: Tromsø så ut til å ha lagt Senja-tapet i cupen bak seg, og ledet 3-1 på bortebane mot Mjøndalen med drøyt 20 minutter igjen på klokka, men så startet TILs keeperdebutant et tabbeshow uten like.

Både 2-3, 3-3 og det avgjørende 4-3 målet må Gudmund Taksdal Kongshavn ta på sin kappe.

- Scoringene som kommer er kjipt. Det er ekstra bittert når de kommer etter mine involveringer, sier en skuffet Kongshavn til CMore etter kampen.

Til iTromsø sier keeperen at han blir litt hindret på Mjøndalens redusering til 2-3, men at han ikke vil skylde på dommeren.

-  Jeg mener jeg blir hindret på den andre scoringen i duellen der. Samtidig har det vært altfor mye fokus på dommerne. Vi må fokusere på det vi kan gjøre noe med, sier TIL-debutant Kongshavn og legger til.

- På det tredje målet feilberegner jeg og den tar jeg på min kappe. Det var ikke den beste debuten jeg kunne ha hatt og hvis det hjelper, så kan jeg godt ta skylden for tapet, fortsetter keeperen.

Den tidligere VIF-spilleren sier at han ikke sitter blottet igjen for selvtillit etter et at TILs femte tap for sesongen ble et faktum.

- Signalene da jeg kom hit var at jeg skulle bli satset på. Jeg har vært førstekeeper i Vålerenga og Sarpsborg 08 de siste to årene og vet at jeg kommer til å bli en trygg og stabil keeper for Tromsø, sier 24-åringen til iTromsø.

Steinar Nilsen har fra trenerbenken sett mange rarer inngripner fra TILs keepere i sesongstarten, i all hovedsak fra Benny Lekström, men TIL-keeperen sier til iTromsø at Kongshavn skal få tid og tillit.

- Gudmund starter mot Vålerenga på tirsdag, garanterer Nilsen.

Lars-Gunnar Johnsen sliter med skadet, og var ikke involvert i kampentroppen.