OSLO: I den reneste påskesola i Holmenkollen gikk Merete Myrseth inn til 57. plass på dagens tremil, som ble vunnet av Marit Bjørgen. I mål var Myrseth drøye 11 minutter bak vinneren.

Men akkurat plasseringen tenker ikke Øverbygd-jenta så mye på.

- Jeg er heller bare veldig fornøyd med at jeg fikk muligheten til å gå, sier Myrseth til Folkebladet.

Opplevelse

23-åringen kommer aldri til å glemme det massive folkehavet og stemningen i nasjonalanlegget i Oslo.

- Det var kjempeartig og det er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Det var kjempestemning med masse folk i løypa.

Selv om hun havnet langt bak teten på tremila, har Myrseth fått ekstra motivasjon til å fortsette.

- Jeg vet at jeg går mot de aller beste i verden. Det blir en nivåforskjell. Men det viser at jeg har veldig lyst til å fortsette videre, og jeg kjenner jeg får litt ekstra motivasjon av å delta.

Sikter mot toppen

De siste årene har hun kombinert studier og langrenn. Til våren er hun imidlertid ferdig med studiene. Da blir det fullt fokus på langrenn de neste årene.

- Det er mulig å nå toppen en gang. Jeg må bare fortsette å være tålmodig, trene godt og holde meg skade- og sykdomsfri. Man må ikke ha for mye å tenke på, så jeg blir å prioritere bort litt skole og satse på langrenn for fullt, sier Myrseth.

Hvordan satsingen blir er foreløpig uvisst. Men mulighetene er mange.

- Jeg vet at jeg skal satse, så det handler bare om å få inn nok penger slik at man klarer seg. Hvor jeg ender opp er usikkert. Alternativene er Trondheim, Lillehammer eller faktisk å flytte hjem igjen. Jeg kjenner jeg savner hjemplassen, det er som oftest der jeg finner godformen. Men på grunn av snøforhold og miljø velger jeg nok å flytte til en større plass.

2-3 år

Myrseth drømmer om en tilværelse der hun er fast inventar i verdenscupen og det norske landslaget.

- Det langsiktige målet er å komme opp i verdenstoppen, delta på verdenscup og i fremtiden være en del av landslaget. Det krever masse hardt arbeid over tid. Kortsiktig blir det nok rekruttlandslag eller et team på veien opp. Jeg har lyst til å delta på flere verdenscup-renn og gjøre det bra i Skandinavisk Cup.

- Hvor lang tid gir du deg selv å nå toppen?

- Jeg vet at jeg har tid, så jeg må bare være tålmodig. Men jeg kan heller ikke holde på i evig tid. Jeg skal i hvert fall gi det 2-3 år til.