ALCOUTIM, PORTUGAL: Steinar Rasmussen og Erlend Sundstrøm debuterte i helgen i kontinentalrittet «Troféu Alpendre Internacional do Guadiana» i Portugal.

Det spanske laget deres Andalucia-Trebujena fikk wildcard-plass til rittet.

Første etappe lørdag var 155,6 kilometer langt. Etter å ha svart på alt av bruddforsøk, satt Steinar Rasmussen fint til i feltet før de siste avgjørende bakkene. Da ble det flere velt, og Rasmussen måtte en tur til skogs han også.

- En sving rett før bakkene startet, flere foran kjørte rett ut av veien. Steinar kunne ikke ta svingen heller siden han allerede lå på siden av de som kjørte rett i grøfta, og måtte en tur innom kråkemor i ett stor bjørkelignende tre, skriver Kobba SK Elite på sine Facebook-sider om rittet.

Punkteringer

Etter uhellet lå Rasmussen cirka et minutt bak teten. Han er imidlertid i kanonform, og kjørte raskt inn teten igjen og plasserte seg i cirka 20. posisjon. Da kom dagens andre uhell.

- Steinars første punktering for året måtte komme nå, skriver Kobba SK Elite.

Dermed føk teten avgårde, og Rasmussen måtte vente på nytt hjul. Til slutt endte dagen med 73. plass.

Punktering ble det også for lagkamerat Erlend Sundstrøm, som lå rolig plassert i hovedfeltet hele dagen. Men med to punkteringer i samme ritt, havnet han bakpå på slutten, og trillet til slutt inn til en 128. plass.

Søndag gikk dag 2 av rittet, en etappe på 163,6 kilometer. Med slitne bein og harde stigninger, den hardeste på over 25 prosent, måtte både Rasmussen og Sundstrøm kaste inn håndkleet det siste partiet mot mål. Rasmussen endte her på 69. plass, mens Sundstrøm syklet inn til 75. plass.

Ny grøftetur

Men grøftetur ble det på Rasmussen denne etappen også.

- I nedoverkjøringen inn mot siste bakke sto det en service-bil og sperret hele veien. I 88,2 kilometer i timen kjørte Steinar rett i grøfta, men klarte å komme seg opp på veien igjen etter en kort tur i terrenget.

Til tross for et ritt med mange uhell, er guttene godt fornøyd med helgen.

- Begge slo en flust av proffer i helga, trass mye uhell, og sitter igjen med en stor porsjon selvtillit, oppsummerer de på Facebook-sidene til Kobba.