Det var på stillingen 4-0 mot Bossekop lørdag at Johnsgård igjen misset fra straffemerket, slik han gjorde mot Kirkenes i siste kamp før ferien. Denne gangen gikk imidlertid returen i mål.

- Jeg byttet hjørne akkurat i det jeg skulle skyte, men jeg fikk satt returen, så vi kan si at det var planlagt for å skape litt spenning, gliser Johnsgård.

Spissen leverte nok en solid kamp for FK Senja med tre mål. Nå er han oppe i tjue mål totalt.

- Jeg får tre mål og det er jeg fornøyd med. Vi får bare sette noen andre til å ta straffene, humrer spissen.

- Får avgjøre selv

I pausen fikk han beskjed fra søskenbarnet, Mathias Johnsgård, om at nå setter han tre mål.

- Jeg tenkte ok, jeg skal prøve å gjøre han fornøyd og vise at jeg klarer å innfri forventningene. I tillegg har lillebroren min fått disp til å komme på a-laget, så jeg måtte vise meg litt frem for han også. Jeg får bare håpe de er bedre til å ta straffer enn meg, sier den alltid blide målsniken.

Trener David Lundblad har imidlertid ikke tenkt til å nekte Johnsgård å ta straffene i fremtiden.

- Han er en målscorer og som regel setter han dem. Hovedfokuset vårt er ikke på hvem som skal ta straffene. Det får Christer avgjøre selv, sier Lundblad.

Perle fra Lomås

FK Senja tok ledelsen ved Erik Lomås etter drøyt halvspilt førsteomgang, på et skudd fra nærmere 35 meter.

- Det så helt fantastisk ut, og var vel rundt 35 meter. Det viser at vi kan score, bortsett fra straffer, på gjennomløp, dødball, skudd. Det gir oss en ekstra dimensjon at vi kan score slike mål, sier treneren.

Etter hvilen fikk FK Senja to kjappe scoringer ved Johnsgård og Mats Tunstad, før Johnsgård fastsatte sluttresultatet til 5-0 med to scoringer til før kampen var over. 4-0 kom da keeper feilberegnet totalt og Johnsgård var på åpent mål, mens 5-0 kom på en nydelig retur etter at han som nevnt bommet på straffe.

Seieren gjør at Senja nå er forbi Fløya på tabellen, som spiller hjemme mot Hammerfest søndag.

(Folkebladet.no)