ISLANDSBOTN: For selv om FK Senja til slutt halte i land seieren mot Mjølner, var det ingen stor spillemessig prestasjon av hjemmelaget.

– Det lugget enormt utpå der, forteller trener David Lundblad etter kampslutt.

– Vi gjør uvanlig mye feil. Pasningsspill, mottak og ikke minst valg med ball. Vi slet medrytmen og enkle tekniske feil, oppsummerer treneren.

Dødelig duo

Jumbolaget Mjølner var fullt på høyde med et svakt Senja. Sjansestatistikken var jevn og bortelaget kunne like gjerne tatt med seg alle tre poengene om de hadde utnyttet flere av de gavmilde overgangene de fikk av Senja-forsvaret.

I stedet var det en dødelig duo i servitør Øyvind Garfjell og avslutter-egenskapene til Christer Johnsgård som ble tungen på vektskålen i mandagens oppgjør. Garfjell serverte Johnsgård både på 1-1 og 2-1.

– Det var det som bikket det vår vei, mener trener Lundblad.

– Det skal også sies at vi har en bra mentalitet og vi jakter ned seieren til syvende og sist, men jeg hadde forventninger om å være bedre enn det vi var.

Servitøren Garfjell var naturlig nok fornøyd med å ha bidratt så mye som han gjorde i kampen.

– Det er selvfølgelig artig å få servere litt. Det blir mer en sliteseier enn det burde blitt. Men vi vinner og det er det viktigste, sier Garfjell til Folkebladet.

Farvel, bunnstrid

Han sier nå takk og farvel til alt som heter bunnstrid i 2. divisjon.

– Med tre poeng i dag sier vi hvert fall ha det bra til alt som heter nedrykksstrid. Vi har noen artige kamper i vente med TUIL og Finnsnes. Nå går vi inn i de kampene med selvtillit.

– Vi er fornøyde med 24 poeng når vi skriver 17. august. Det vi må ha fokus på nå er å heve kvaliteten i laget og utvikle spillere, så skal vi ta mange poeng i høst.

Før sesongen var målet til FK Senja å berge plassen.

– Nå ønsker vi mer enn å berge plassen. Vi ønsker øvre halvdel, sier trener Lundblad.

KAMPFAKTA

2. divisjon, mandag

Senja - Mjølner 3-1 (1-1)

Senja stadion, 146 tilskuere

Mål: 0-1 Hans-Anders Schjelderup (36), 1-1 Christer Johnsgård (42), 2-1 Johnsgård (86), 3-1 Isak Krogstad (90).