EKEBERGSLETTA: - Gutta, vi kom til finalen i Norway Cup. Dette er stort, forsøkte lagets ener, Henrik Johnsgård mens de ventet på å motta den nest største pokalen i verdens største fotballturnering.

Men det var ikke lett og ikke så rent lite bittert. For laget leverte sin kanskje dårligste kamp i finalen mot Oppsal.

- Ja, det er en bismak det her, med at vi gjør den dårligste kampen vår i finalen. Men det vi har prestert her nede, det står det all respekt av og det er det vi skal bygge videre på, oppsummerer trener Roy Hugo Olsen til Folkebladet etter kampen.

Kampen var jevn, men lagene hadde kanskje en omgang hver. Kanskje var det vinden som gjorde det slik, for Oppsal kom i hvert fall høyere i banen i andre omgang. Det resulterte i to scoringer, en på dødball og en etter godt soloarbeide.

Senja klarte ikke å etablere skikkelig trøkk, til tross for iherdige forsøk av banens bestemann, Henrik Johnsgård. Det fikk han bevis på etter kampen, etter at juryen hadde plukket han ut til det. Og dermed var juryen enig med TV2 sin ekspert, Ivar Hoff, som skrøt av unggutten. Det ble et meget emosjonelt øyeblikk for supertalentet, som har opplevd dødsfall i familien i løpet av de siste ukene.

Det tok ikke lang tid før trener Olsen fikk døyvet den verste skuffelsen og satte ord på hva laget hans hadde oppnådd.

- I en finale kan alt skje, og begge lag er i utgangspunktet vinnere. Det er klart jeg skulle ønske vi vinner og kan juble sånn som Oppsal, men i dag var vi ikke helt på og dermed ble det sølv på oss.

Det er for øvrig et historisk sølv som blir med hjem til Islandsbotn. Og i løpet av helgen har det kommet gratulasjoner både her på Folkebladet og på forskjellige Facebook-kontoer fra hele landet. Også fra rett på andre siden av Gisundbrua.