OSLO: Etter å ha jobbet som en galeislave i 85 minutter, hentet han fram nok et perfekt løp da Ole Oscar Ross fosset ned langs høyre siden.

– Kanskje ikke helt perfekt timet, men jeg får kastet meg og headet ballen tilbake i motsatt hjørne. Den går i stolpen og over streken. Keeper er etter den og får vippet den ut. Jeg ser at den er inne og i et lite øyeblikk tenker jeg faktisk at linjedommeren kommer til å ta den fra meg. Men så ser jeg han løfter flagget og det er så fantastisk, beskriver matchvinneren til Folkebladet etter kampen.

Trener David Lundblad innrømmer at han kanskje snakker i affekt, men han beskriver spissen slik:

– En av Norges beste avsluttere i boksen!

VIDEO: Se Senja-spillernes jubel etter seieren over Grorud

Ville tørre

Senja kom til Grorud som alt annet enn favoritter, men hjemmelaget, som ligger på andreplass i avdelingen lot Senja få kampen inn i sitt spor.

– Vi var opptatt av at vi skulle tørre å holde på ballen og være veldig nøye på hva vi foretok seg. Med unntak av to små misser, så følger vi kampplanen til punkt og prikke. Vi hadde flere sjanser enn dem i første omgang, men var også enige i å skape ennå mer etter pause, sier Lundblad.

Og etter hvilen tok det ikke mer enn fem minutter før han kunne slippe jubelen løs. Senja har corner som klareres ut på 18 meter. Der kommer Isak Furu Krogstad og smeller til alt han er kar om. Ballen går midt i målet, men keeper klarer ikke å få opp armene og Senja kunne juble.

Snytt for straffe

Det utløste et voldsomt Grorud-press som endte med utligning bare to minutter etterpå. Og i minuttene som fulgte var det veldig hektisk rundt ørene til Fredrik Bakkelund. Men Senja red av stormen, med en enorm innsats og oppofrelse.

Utover omgangen er det faktisk Senja som skaper sjanser når de kommer på overganger. Nevnte Johnsgård har blant en heading i tverrliggeren, mens Jørgen Møller Martinsen snytes for en soleklar straffe når han blir meid i bakken.

Men fem minutter før slutt blir Christer Johnsgård matchvinner med sin heading på akrobatisk vis.

– Nå har jeg åtte mål på åtte kamper og det er jeg veldig fornøyd med. I tillegg holder jeg nitti minutter med kneet mitt, så dette er en bra dag, sier han.

Trener Lundblad oppsummerer slik:

– Det er så fortjent at vi vinner i dag, og det er sånn kamper skal vinnes. Vi jobber hele veien, ofrer oss i dueller og klarer også å beholde roen i stressa situasjoner. Som jeg sa før kampen, så ble vi trigget av at Grorud har sluppet inn bare tre mål.

Nå ser han framover og gleder seg.

– Vi kommer fra en seier i forrige runde. Selv om det er mot et av bunnlagene (Holmen), så er det å vinne kamper utrolig godt og skaper en energi inn i gruppa. Denne må vi bare bygge på videre. Vi får flere spillere tilgjengelige de kommende ukene og nå ser vi framover.

SNYTT: Jørgen Møller Martinsen og Senja ble snytt for straffe mot Grorud. Foto: Per Steinar Markussen